https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 “Evropska mreža preduzetništva” – podrška malim i srednjim preduzećima - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

“Evropska mreža preduzetništva” – podrška malim i srednjim preduzećima

“Evropska mreža preduzetništva” – podrška malim i srednjim preduzećima

“Evropska mreža preduzetništva” – podrška malim i srednjim preduzećima

Privrednicima Novog Pazara prezentovana je usluga Evropske mreže preduzetništva i približeno im je šta mogu da očekuju od Evropskih fondova i šta im je potrebno da postanu sastavni dio evropskog tržišta.

U nastojanjima Grada Novog Pazara da ublaži ekonomsku krizu i da da podršku malim i srednjim preduzećima, kao nosiocima privrednog razvoja, uspostavljamo saradnju sa svim republičkim institucijama koje se bave razvojem ovog sektora. Jedna od tih institucija je i Nacionalna agencija za regionalni razvoj, što je rezultiralo današnjom prezentacijom, kazao je na otvaranju ovog skupa zamjenik gradonačelnika Novog Pazara Ahmedin Škrijelj. ,,Svjesni smo da je ekonomska kriza, kako na teritoriji cijele zemlje, tako i kod nas u Novom Pazaru, ozbiljna i da se stanje ne može popraviti preko noći, ali smo sigurni da se ovakvim pristupom tj. ozbiljnom i profesionalnom saradnjom sa svim nacionalnim i evropskim institucijama, koje se bave privrednim razvojem, možemo prevazići prepreke i krizu, te vremenom uposliti veći broj radnika", rekao je Škrijelj.

Zamjenik načelnika za privredu Grada Novog Pazara, Jasmina Curić kaže da Evropska mreža preduzetništva pruža širok spektar podrške i pomoći malim i srednjim preduzećima. Jedan od prezentera docent Ekonomskog fakulteta u Nišu, Igor Mladenović je rekao da je suština usluga koje pruža Evropska mreža preduzetništva da se upoznaju privrednici šta mogu da očekuju od Evropskih fondova i šta im je potrebno da postanu sastavni dio evropskog tržišta.

Prezentaciji Evropske mreže preduzetništva prisustvovali su , pored mnogobrojnih privrednika, preddsjenik Skupštine Novog Pazara Fuad Baćićanin, predstavnici opština Titin i Sjenica, te predstavnici Nacionalne agencije za ekonomski razvoj.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP