https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 VUK DLAKU MIJENJA, ĆUD NE MIJENJA - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

VUK DLAKU MIJENJA, ĆUD NE MIJENJA

VUK DLAKU MIJENJA, ĆUD NE MIJENJA

Podsjećamo javnost da režimska koalicija SDP-SNS u Novom Pazaru i drugim gradovima Sandžaka dugi niz godina preko državnih službi „bezbjednosti“ i medija, kontrolisanim tenzijama i doziranim frustracijama kod građana Sandžaka izaziva osjećanje nesigurnosti i bezperspektivnosti.

Pod izgovorom navijačkih grupa iz Beograda, uz pratnju specijalnih policijskih snaga sa punom ratnom opremom satima blokiraju saobraćajnice u Novom Pazaru koje vode prema stadionu, demonstrirajući silu i vanredno stanje.

U isto vrijeme na Gradskom stadionu pred publikom veličaju Dražu Mihajilovića, Ratka Mladića i druge ratne zločince, skandiranjem i isticanjem transparenata sa njihovim imenom i likom.

Pod izgovorom proslave pravoslavnog Božića počev od januara 2018. godine na „Badnji dan i Badnje veče“ blokiraju neke Gradske raskrsnice i saobraćajnice uz vatromet i šovinističke prijetnje upućene Bošnjacima Sandžaka.

Kolonom teretnih kamiona i drugih vozila okićenih raznim zastavama, transparentima i drugim rekvizitima uz vatromet i pirotehnička sredstva provociraju i uznemiravaju građane Novog Pazara.

Isti organizatori kao odgovor na provokacije u toku Božićne proslave, organizovali su kolonu kamiona i drugih vozila, dana 09. aprila, 2024. godine, naveče nakon završetka Ramazanskog posta.

Sve ove provokativne i konfliktne aktivnosti su štetne, opasne i nisu dio tradicije u ovom kraju. 

Na Kongresu SDP-a održanom u Novom Pazaru 13.04.2024. godine, očekivali smo nešto novo i pozitivno za Bošnjake. Nažalost, ništa od toga, vuk dlaku mijenja, ćud ne mijenja.

SDP koristi povoljnosti koje po zakonu pripadaju bošnjačkom narodu u Srbiji, a u bezuslovnoj koaliciji sa SNS-om kao većinskom strankom umanjuje politički kapacitet bošnjačkog naroda i nanosi direktno štetu bošnjačkim interesima. Niko od zvaničnika ove Stranke se nije ogradio niti distancirao od ovakve militantne politike na štetu Bošnjaka koju godinama vodi režimska koalicija u Novom Pazaru po diktatu iz Beograda.

Nisu dali odgovor građanima Sandžaka ko je u njihovo ime organizovao krađu glasova i otimanje građanskog suvereniteta na poslednjim izborima.

Ko je u njihovo ime u tri navrata nakon izbora, 18,19 i 21. decembra 2023. godine pokušao da izazove sukob širih razmjera među Bošnjacima na platou ispred Gradske uprave, na mjestu i u vrijeme na kojem je SDA Sandžaka u sva tri navrata službeno prijavila obraćanje novinarima i građanima i o tome obavijestila javnost.

U vrijeme kada je u pripremi rezolucija UN-a koja se odnosi na Genocid u Srebrenici, postavlja se pitanje po čijem nalogu i sa kojim ciljem Rasim Ljajić optužuje Bošnjake Sandžaka da su krivi za zločine koje su srpske oružane snage izvršile nad Bošnjacima 90-tih godina.

Napominjemo da je međunacionalna i vjerska tolerancija u Sandžaku tradicija i pozivamo sve građane da čuvamo te tradicionalne vrijednosti u Sandžaku, koje su naše zajedničko kulturno nasljeđe.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP