https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SDA Sandžaka čestita 9. maj - Dan Evrope - Dan pobjede nad fašizmom - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka čestita 9. maj - Dan Evrope - Dan pobjede nad fašizmom

SDA Sandžaka čestita 9. maj - Dan Evrope - Dan pobjede nad fašizmom

Stranka demokratske akcije Sandžaka čestita svim Bošnjacima i svim građanima Srbije 9. maj Dan Evrope - Dan pobjede nad fašizmom.

Bošnjaci su civilizovan i autohtnon evropski narod, koji je svoju antifašističku borbu aktivno vodio kroz Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobodjenja Sandžaka (ZANOS). Time je bošnjački narod učvrstio svoje antifašističko opredjeljenje i evropsku pripadnost koje su duboko utkane u živote, tradiciju, vjeru, kulturu i političku orijentaciju bošnjačkog naroda. 

Nastavljajući borbu za demokratiju i demokratske vrijednosti, SDA Sandžaka sa ponosom već punih 26 godina zastupa Bošnjake Sandžaka, duboko svjesna značaja nastavka Evropskih i NATO integracija za demokratsku budućnost Srbije i čitavog Balkana.

Bošnjaci u Srbiji danas imaju mnogo neriješenih problema, a rješenje vidimo kroz suštinsku integraciju u Evropsku uniju i prihvatanje evropskih standarda i načela u svim oblastima života, te ostvarivanja individualnih i kolektivnih prava svih naroda koji žive u Srbiji.

Zbog toga, na Dan pobjede nad fašizmom, SDA Sandžaka poziva na odlučnost i istrajnost u borbi protiv svih novih oblika fašizma i širenja fašističkih ideja koje su jedna od najvećih prijetnji bošnjačkom narodu ali i velika prepreka na evropskom putu Srbije.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37