Učitavanje sajta

Stavovi Stranke

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Stav SDA Sandžaka o imunizaciji vezano za pandemiju | Video

Kada se tiče imunizacije građani mogu da biraju između prirodne ili veštačke. Legitimno pravo svakog čovjeka je da bira način liječenja odnosno zaštite od agensa koji se pojavi kao opasnost po zdravlje.

Detaljnije
SDA Sandžaka čestitala pobjedu predsjedniku Erdoanu

Povodom pobjede na predsjedničkim i parlamentarnim izborima, Predsjednik predsjedništva SDA Sandžaka Salih Hot, uputio je čestitku Predsjedniku AK Partije i predsjedniku Republike Turske Redžepu Tajjipu Erdoanu, u kojoj se kaže:

Detaljnije
Bošnjaci i Albanci tradicionalno imaju dobre odnose

Izjava Ahmedina Škrijelja, generalnog sekretara SDA Sandžaka o Evropskim i NATO integracijama, autonomiji Sandžaka, O tzv. „zelenoj transferzali“ i odnosima sa Albancima.

Detaljnije
Predsjednik predsjedništva SDA Sandžaka uputio ramazansku čestitku

„U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka i u svoje lično ime koristim priliku da svim vjernicima čestitam predstojeći Mjesec Ramazan.

Detaljnije
Tribina „AUTONOMIJA – formula opstanka“.

Stranka demokratske akcije Sandžaka, u četvrtak 10. maja 2018. godine, u sali Doma omladine u Novom Pazaru, sa početkom u 18:30 časova, organizuje tribinu pod nazivom „AUTONOMIJA – formula opstanka“.

Detaljnije
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Danas je održana zajednička sjednica Predsjedništva i Izvršnog odbora SDA Sandžaka na kojoj je usvojen izvještaj o preduzetim aktivnostima na realizaciji zaključaka usvojenih na protestnom skupu održanom 2. marta 2018. godine u Novom Pazaru.

Detaljnije
Napad na porodičnu kuću v.d. Predsjednika SDA Sandžaka

Stranka demokratske akcije Sandžaka obaviještava javnost da je dana 16. aprila 2018. godine u 3 sata posle ponoći, u Tutinu, u avliji ispred ulaza u porodičnu kuću vršioca dužnosti predsjednika SDA Sandžaka Saliha Hota aktivirana eksplozivna naprava velike razorne moći koja je izazvala potres porodične kuće i susjedniih stambenih objekata.

Detaljnije
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

SDA Sandžaka, ogranak Novi Pazar upozorava na učestalost neadekvatne reakcije i postupanja Ministarstva unutrašnjih poslova i drugih institucija kada je u pitanju gašenje požara i zbrinjavanje građana nakon njih.

Detaljnije
Izbor predsjednika Osnovnog suda u Novom Pazaru pokazatelj odnosa države prema Bošnjacima

Izbor predsjednika Osnovnog suda u Novom Pazaru  u fokusu  je interesovanja javnosti u Novom Pazaru i Sandžaku jer predstavlja bitan pokazatelj odnosa srpskih državnih organa prema Bošnjacima u Sandžaku.

Detaljnije
SDA Sandžaka najoštrije osuđuje napad na Hasiba ef. Suljovića

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje napad na imama Stambol džamije Hasiba ef. Suljovića, koji se prema informacijama objavljenim u medijima desio oko pola dva posle ponoći.


Detaljnije
Predstavnici Ambasade Holandije posjetili SDA Sandžaka

Predstavnici Ambasade Kraljevine Holandije u Beogradu, posjetili su danas Stranku demokratske akcije Sandžaka u Novom Pazaru.

Detaljnije
Nastavak razgovora sa Ambasadama u Beogradu

Delegacija Stranke demokratske akcije Sandžaka posjetila je danas Ambasade Republike Turske i Republike Nemačke u Beogradu.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP