Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

SDA Sandžaka formirala „Pokret za spas Novog Pazara“

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije Sandžaka je istaklo zadovoljstvo zbog dobijanja datuma za početak pregovora za pristupanje Srbije Evropskoj uniji. Punopravno članstvo Srbije u Evropskoj Uniji jeste jedan od Programskih ciljeva SDA Sandžaka i dobijanje datuma za pregovore vidimo kao ostvarenje tog cilja. SDA Sandžaka pozdravlja i pruža punu podršku svim aktivnostima Vlade Republike Srbije koje preduzima na putu ka približavanju Evropskoj uniji, - istakao je na današnjoj press konferenciji Merfid Kamešničanin, portparol SDA Sandžaka.  Takođe, predsjedništvo Stranke je razmatralo aktuelnu situaciju u Novom Pazaru. Zbog neodgovornog, nestručnog i rasipničkog ponašanja skupštinske većine, kojom rukovodi SDP sa svojim koalicionim partnerima, grad je pred bankrotom, a radnici su, bukvalno, dovedeni na ivicu gladi. SDA Sandžaka smatra da je ovo poslednji čas za spas našeg grada!  Predsjedništvo Stranke demokratske akcije Sandžaka je donelo odluku o formiranju „Pokreta za spas Novog Pazara“, kojim će rukovoditi Gradski odbor SDA Sandžaka u Novom Pazaru.  Ovo je presudni momenat za sve stranke koje imaju odbornike u skupštini grada, gradjane i ostale organizacije da se priključe pokretu i zajednički spreče propadanje našeg grada. Konačno se mora stati na put ovom bahatom ponašanju Sandžačke demokratske partije.  Novi Pazar je grad koji je postao jedan od najzaduženijih gradova u Srbiji, a njegovi gradjani taoci razvratne, destruktivne i bezobzirne politike jedne interesne grupacije, koja rukovodi Novim Pazarom.   Predsjedništvo je posebno dalo značaj obezbjeđenju snabdevanja pijaćom vodom u Novom Pazaru i usvojilo izvještaj „o problematici rada JKP Vodovod i Kanalizacija“ sa prijedlogom mera razrešenja, a koji je sačinio odbor za vodoprivredu SDA Sandžaka i strategiju rješavanja problema snabdevanja pijaćom vodom u Novom Pazaru,kao i isplate zaostalih obavjeza zaposlenima u ovom preduzeću. Izveštaj i strategiju će realizovati Gradski odbor stranke u Novom Pazaru, a sve u interesu gradjana Novog Pazara, - zaključio je Kamešničanin.

Detaljnije
Pribojska omladina dobila novu predsjednicu

Za novu predsjednicu Pribojskog ogranka Asocijacije Mladih SDA Sandžaka izabrana je Alma Slatina, dosadašnja članica Izvršnog odbora AM SDA u Priboju.  Na ovoj funkciji nasledila je dosadašnjeg predsjednika Elvedina Jusufovića, koji je uspješno vodio ovaj ogranak više od godinu dana. Jusufović je, prije mjesec dana, imenovan na drugu funkciju u pribojskom ogranku SDA Sandžaka.  Edin Gudžević, predsjednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka se zahvalio odlazećem predsjedniku na svom dosadašnjem radu, a novoj predsjednici poželio da nastavi putem uključivanja mladih u sve društvene tokove.  “SDA Sandžaka je pokazala da potrebe mladih nemaju alternativu i da život ne može da čeka. Asocijacija mladih ima svoj cilj i ideje koje su usvojene još prije 23 godine, a svi mi moramo biti maksimalno podredjeni ostvarenju tih načela”, naglasio je u svom obraćanju Predsjednik Gudžević.  Novoimenovana predsjednica je u svom prvom obraćanju naglasila da je njen osnovni zadatak uključivanje što većeg broja mladih.  “Našoj stranci je samo u poslednjih tri mjeseca pristupilo preko 100 omladinaca, što u jednoj opštini kao što je Priboj, dovoljno govori o ozbiljnosti našeg rada i prepoznavanju politike koju vodi SDA Sandžaka”, zaključila je Slatina.  Sastanku je prisustvovao i Generalni sekretar AM SDA Sandžaka Amir Hasurdžić, te članovi predsjedništva Amel Alić i Merfid Kamešničanin.  Ovim sastankom je počeo proces odredjenih kadrovskih promjena na nivou svih sandžačkih ogranaka Asocijacije mladih SDA Sandžaka, koji će doprinijeti što kvalitetnijem radu i uključivanju većeg broja stručnih kadrova na odgovarajuće funkcije.

Detaljnije
29 miliona sandžačkim opštinama za bolje vodosnabdevanje

U okviru finansijske podške izgradnji i rekonstrukciji objekata za snabdevanje vodom za piće i sanitarno-higijenske potrebe kao i objekata za sakupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda, Direkcija za vode Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obezbjedila je sandžačkim opštinama Tutin, Nova Varoš i Sjenica ukupno 29 miliona dinara.  Radovi na izgradnji kolektora otpadnih voda u Tutinu sufinansiraće se u iznosu od 7,5 miliona dinara, na Zlataru i Novoj Varoši sa 6,5 miliona dinara, dok će se radovi na rekonstrukciji potisnog cevovoda za snabdevanje vodom u Sjenici sufinansirati u iznosu od 15 miliona dinara.  Kako je odgovarajuća projektno-tehnička dokumentacija neophodna radi dalje modernizacije i ulaganja u sisteme vodosnabdevanja i prečišćavanja otpadnih voda, za te namene obezbjeđena su sredstva od 4,5 miliona dinara opštini Tutin 1,75 miliona i Sjenici 2,75 miliona.  Povodom realizacije navedenih investicionih radova na projektima koji su u toku, državni sekretar resornog Ministarstva Senad Mahmutović, izrazio je pohvalu na račun rukovodstva ove tri opštine.  „Napori koji se ulažu na polju modernizacije i unaprijeđenja komunalnih usluga su od velikog značaja za stanovnike ovih opština, tako da očekujem da će se saradnja, u cilju opšte dobrobiti građana, nastaviti i u narednom periodu“, istakao je Mahmutović.

Detaljnije
Svuda u svijetu voda gasi žeđ, a u Novom Pazaru prijeti da zapali grad

Osnivanje “Pokreta za spas Novog Pazara” predstavlja poslednju šansu da Novi Pazar izađe iz krize i time se spreči njegovo dalje propadanje koje vodi ka neminovnom bankrotu.  Djelovanje Pokreta je prilika da svi zajedno nateramo nesposobnu i nestručnu skupštinsku većinu da počne da živi u realnosti i da se građanima obezbjede elementarni uslovi za život.  „Pokret za spas Novog Pazara” izražava duboku zabrinutost za postojeće stanje u Novom Pazaru a posebno ovih mjeseci zbog izraženog problema vodosnabdevanja.  Svuda u svijetu voda gasi žeđ, a u Novom Pazaru prijeti da zapali grad.  Nekada jedno od najjačih preduzeća za vodosnabdevanje u Srbiji, JKP Vodovod i Kanalizacija sada je na ivici potpunog kolapsa – izjavio je portparol novopazarskog ogranka SDA Sandžaka, Amir Hasurdžić.  Glavnog krivca za stanje u Vodovodu vidimo u Sandžačkoj demokratskoj partiji, i njihovim nestručnim kadrovima, direktoru i upravnom odboru, koji mjesecima nisu u stanju da obezbjede plate radnicima, godinama im ne uplaćuju doprinose, ne obezbjeđuju uslove za rad, a Novi Pazar doživljava sudbinu da u 21. veku nema pijaću vodu.  Ono što je ostalo od starog sjaja ovog preduzeća su stručni radnici, koji i pored teške situacije, obezbjeđuju čak 15 miliona kubika vode godišnje, što je dovoljno za snabdevanje dva grada veličine Novog Pazara – obrazložio je Hasurdžić.  Katastrofalno je da direktor Hanefija Brničanin kadar SDP-a otpisuje dugove neredovnim platišama bliskim njegovoj stranci a da njegovo preduzeće sve više tone u propast a ništa ne rade na sprečavanju nenamenskog trošenja vode.  Kakva je odgovornost onih koji zalivaju bašte i nenamenski troše pijaću vodu? Zašto zimi svi imamo vodu, a leti je nema većina građana Novog Pazara? Trebaju li se stideti oni koji neracionalno troše vodu, kada 1kubik kvalitetne vode sa kanalizacijom košta 38 dinara, dok 1,5 litara flaširane vode košta 50 dinara?  Pitamo se da li građani koji redovno izmiruju obaveze i donatori kakav je LUX Development, odnosno vlada Luksemburga koja je uložila velika sredstva u poboljšanju vodosnabdevanja grada, treba da prestanu da plaćaju vodu i pomažu u razvoju vodovodne mreže u Novom Pazaru? – zaključio je portparol ogranka, Amir Hasurdžić .

Detaljnije
Poslanici SDA Sandžaka pokrenuli incijativu, Skupština usvojila saopštenje o Srebrenici

Na inicijativu poslanika Stranke demokratske akcije Sandžaka, Narodna skupština izdala je saopštenje u kome izražava osudu zločina i saosjeća sa žrtvama Srebrenice. Kolegijum je usvojio zajedničko saopštenje, koje vam predstavljamo u celosti:  “Narodna skupština izražava duboki pijetet prema nevinim žrtvama bošnjačke nacionalnosti i saosećanje njihovim porodicama povodom godišnjice njihovog stradanja u Srebrenici. Srbija i njen parlament će uvek biti opredeljeni da čuvaju sećanje na žrtve surovih oružanih sukoba u bivšoj Jugoslaviji devedesetih godina dvadesetog veka.  Narodna skupština takođe, na istovetan način, izražava svoje žaljenje i saučešće porodicama nevinih civilnih žrtava srpske nacionalnosti u sukobima u Bosni i Hercegovini. Narodna skupština Republike Srbije izražava nadu da će svi narodi u Bosni i Hercegovini, kao i drugim državama bivše Jugoslavije, nastaviti proces pomirenja i jačanja uslova za zajednički život zasnovan na ravnopravnosti nacija i punom poštovanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, da učinjeni zločini više nikada ne bi bili ponovljeni. Na taj način moguće je okrenuti se budućnosti, miru i prosperitetu u čitavom regionu. “  Tekst saopštenja usvojen je većinom glasova Kolegijuma Narodne skupštine.    Kako navodi u izjavi za medije Enis Imamović, ovo je prvi put da je Narodna skupština izdala saopštenje povodom stradanja nevinih žrtava u Srebrenici,a povodom dana sećanja, 11.jula.   “Pred nama je dug, ali važan proces pomirenja i jačanja uslova za zajednički život, zasnovan na ravnopravnosti nacija i punom poštovanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda. Bez obzira na to koliko je taj cilj daleko ili blizu, na njega smo se obavezali zbog generacija koje su došle i koje tek dolaze.”- naglasio je poslanik Imamović.  Narodna skupština je 2010. Godine usvojila Deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici, u kojima je stradalo više od 8.000 nevinih civila.

Detaljnije
Da se Srebrenica nikada, nigdje i nikome ne ponovi

Povodom 11. jula, dana sjećanja na žrtve Srebrenice, narodni poslanik Enis Imamović u izjavi za medije ocenio je da je današnje saopštenje parlamenta mali, ali važan korak u pozitivnom smjeru. Naglasio je potrebu nadlježnih organa da se i najmanji vid međunacionalne netrpeljivosti mora sasjeći u korenu i da je Srebrenica jedna velika opomena. U njegovoj izjavi se još navodi: “Pozivajući se na presudu Međunarodnog suda pravde o Srebrenici, Narodna Skupština Republike Srbije, usvojila je svoju Deklaraciju o Srebrenici.  Tim činom, započet je proces koji će još dugo biti pred nama, a na zalost i pred generacijama koje dolaze.  Današnje saopštenje Parlamenta u povodu 11. Jula, Dana sjećanja na žrtve Srebrenice, je jedan mali, ali važan korak u pozitivnom smjeru.  Samo sjećajući se i poštujući žrtve Srebrenice, te sviješću o okolnostima koje su dovele do Srebreničkog genocida nad Bošnjacima.  Sviješću da postoje ideje i ljudi koji su spremni na tako svirep i strašan čin, mi se zapravo staramo da se Srebrenica, nikada, nigdje i nikome ne ponovi.  Pred nama je dugotrajan, ali važan proces pomirenja i jačanja uslova za zajednički život, zasnovan na ravnopravnosti nacija i punom poštovanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda.  U tom cilju, izražavamo duboko žaljenje i zbog svih nevino stradalih žrtava, drugih nacionalnosti u ratovima ‘90tih, saosjećamo se sa bolom njihovih porodica. Bez obzira koliko taj proces bio dug, a cilj daleko, na njih smo obavezni zbog generacija koje su došle i koje tek dolaze.  Mi danas živimo u zemlji čiji je Parlament usvojio Deklaraciju kojom se potpuno poštuje i prihvata presuda Međunarodnog suda pravde o Srebrenici.  Mi, međutim, živimo i u zemlji u kojoj se gotovo na svim sportskim manifestacijama na kojima učestvuju Bošnjaci, ističu transparenti i uzvikuju bolesne parole o noževima i žici, koji vrijeđaju i omalovažavaju žrtve Srebrenice, njihove porodice i jihovi sunarodnike.  Dokle god šutimo na takve pojave, i dokle je takav zverski čin nekome povod da se osjeća ponosno i gordo, dokle svi ne budemo glasni i jednoglasni u osudi takvih pojava, naš zadatak biće težak, a cilj daleko.  Postavlja se pitanje, da li je neko, nekada, na bilo koji način, procesuiran zbog isticanja i uzvikivanja bolesnih parola “o noževima i žici u Srebrenici” i hoće li nadlježni organi ikada učiniti nešto da se ovaj trend zaustavi?”, zapitao se na kraju svog izlaganja narodni poslanik Stranke demokratske akcije Sandžaka, Enis Imamović.

Detaljnije
Državni sekretari ulažu u razvoj Sandžaka

Državni sekretari Senad Mahmutović i Muhedin Fijuljanin, koji su na prijedlog SDA Sandžaka imenovani na ove državne funkcije, aktivno doprinose razvoju i poboljšanju uslova života u Sandžaku.  Oni su za kratko vrijeme postigli odlične rezultate u svojim resorima, pa izdvajamo odredjeni broj njihovih projekata od velikog značaja za sandžačke opštine.  Senad Mahmutović, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede doprinijo je implementaciji nekoliko značajnih projekata na području Sandžaka. U okviru finansijske podrške izgradnji i rekonstrukciji objekata za snabdjevanje vodom za piće i prečišćavanja otpadnih voda, direkcija njegovog ministarstva obezbjedila je Tutinu, Novoj Varoš i Sjenici ukupno 29 miliona dinara.  Takođe, Opštinama Tutin, Sjenica i Priboj, Ministarstvo u kojem je Mahmutović sekretar odobrilo je ukupno 40 miliona dinara za uređenje i revitalizaciju seoskih i poljskih puteva, što će puno pomoći u poboljšanju života u selima a posebno u cilju lakšeg plasiranja njihovih prizvoda tržištu.  10. Sajam poljoprivrede u Sjenici, ove godine je doprineo boljem plasmanu proizvoda sa pešterske visoravni, promociji tradicije i naše regije. U saradnji sa Opštinom Sjenica, Ministarstvo gospodina Mahmutovića je bilo pokrovitelj i ove značajne manifestacije.  Muhedin Fijuljanin, državni sekretar u Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja bio je inicijator i svojim zalaganjem unaprijedio razvoj školskog sistema u Sandžaku.  Ono što najpre treba istaći jeste činjenica da je Ministarstvo donijelo Plan udžbenika na bosanskom jeziku, usvojeni su nastavni planovi i programi za nastavu na Bosanskom jeziku i time je pravno zaokružen i završen institucionalni okvir za uvođenje nastave na Bosanskom jeziku za pripadnike bošnjačke nacionalne zajednice u Republici Srbiji, koja će startovati 1. septembra 2013. godine.  U cilju poboljšanja higijensko - sanitarnih uslova za učenike, odnosno obezbjeđenje kvalitetnijih uslova boravka djece i učenika u školskim ustanovama, učenici 10 osnovnih i srednjih škola na području Opštine Sjenica dobiće rekonstruisane sanitarne čvorove.  Građani Sandžaka ističu da konkretni rezultati državnih sekratara SDA Sandžaka imaju veliki doprinos u razvoju našeg kraja, a da briga ovih ministarstava predstavlja veliku satisfakciju za dalja ulaganja na ovim prostorima.

Detaljnije
Političari kao servis građana

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka i narodni poslanik Enis Imamović, nakon isteka prve godine rada u Narodnoj skupštini Republike Srbije pokazao da je jedan od rijetkih narodnih poslanika sa ovih prostora koji je imao zabeležene rezultate.  Na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima održanim u Srbiji, SDA Sandžaka je osvojila dva mandata i time potvrdila još jednom da je jedina manjinska lista sa ovih prostora koja je učestvovala samostalno na izborima.  Svako obraćanje Enisa Imamovića u Skupštini je bilo pažljivo propraćeno od strane ostalih kolega i predstavnika medija, a u njegovim rečenicama je konstantno potencirana tema prava Bošnjaka, bezbjednosti u Novom Pazaru i ulaganju u Sandžak.  U svojoj prvoj godini mandata, narodni poslanik Enis Imamović je bio najaktivniji bošnjački poslanik u parlamentu Srbije, koji je sve probleme, a koje se tiču bošnjačkog naroda sa ovih prostora iznosio pred premijerom Srbije, ministrima i narodnim poslanicima, a u cilju traženja rješenje postojećih problema.  Treba istaći činjenicu, da je Imamović u jednom od svojih obraćanja premijeru i ministru unutrašnjih poslova ukazao na veoma lošu bezbjednosnu situaciju u Novom Pazaru , naglasivši da je bezbjednost katastrofalna, a da su građani Novog Pazara primorani da sami štite sebe i svoju imovinu. Zatražena je hitna smjena načelnika policije u Novom Pazaru.  Pokrenuo je pitanje oko problema koje tišti radnike gradske uprave i javnih preduzeća u Novom Pazaru kojima se ne uplaćuje zdravstveno osiguranje i koji su prinuđeni da plaćaju zdravstvene usluge u bolnici u Novom Pazaru.  Prilikom donošenja zakona o železnicama, Enis Imamović je podsetio ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića da Novi Pazar na izgradnju pruge čeka više od 50 godina, koja bi prema brojnim studijama imala veću isplativost i opravdanost u odnosu na druge koje postoje ili koje su u fazi izgradnje. Nakon toga su se pojavile informacije u medijima o mogućim planovima za proširenje železnice.  Poslednja u nizu inicijativa narodnih poslanika SDA Sandžaka Enisa Imamovića i Bajra Gegića jeste saopštenje koje je izdala Narodna skuština u kome izražava osudu zločina počinjenih u Srebrenici, a gde se izražava saosjećanje sa porodicama žrtava Srebrenice.  U proteklih godinu dana imao je veoma zapaženu ulogu i na međunarodnom planu, na kongresima i forumima širom svijeta u Istanbulu, Washingtonu, Briselu. Posebno istaknutu ulogu imao je na višednevnom Briselskom forumu, a koji je okupljao evropske i svjetske političke lidere. Tom prilikom je nekoliko navrata govorio o ljudskim i manjinskim pravima sa aspekta Bošnjaka u Srbiji, te značaju njihove uloge u demokratizaciji Srbije i procesu integracije Srbije u EU.  Enis Imamović je učestvovao u donošenju niza važnih zakona u Skupštini Srbije na polju evropskih integracija i poboljšanju ljudskih i manjinskih prava, čiji rezultati će se osetiti u narednom periodu nakon same implementacije zakona u praksi.

Detaljnije
SDA Sandžaka neće dozvoliti da Novi Pazar postane bastion kriminala

Zaprepašćeni posljednjim dogadjanjima, kada su se nepoznate osobe toliko drznule i pucale na službeno vozilo policije, najoštrije osudjujemo ovaj čin i tražimo da se počinioci najhitnije pronađu i kazne, jer to je atak na bezbjednost svih građana Novog Pazara.  Takođe, zahtjevamo da Ministarstvo unutrašnjih poslova izvrši korjenite promjene u novopazarskoj policiji. Zahtjevamo od ministra Ivice Dačića i direktora policije Milorada Veljovića da što prije pokrenu pitanje bezbjednosti u Novom Pazaru, kao i da se razotkriju sprege kriminalaca i odredjenih struktura policije, jer ne možemo dozvoliti da Novi Pazar bude mjesto gdje će kriminal nastaviti da se širi i gdje je bezbjednost građana na najmanjem mogućem nivou.  Pozivamo nadlježne da konačno shvate ozbiljnost situacije, na koju SDA Sandžaka ukazuje već duži niz godina. Ovaj posljednji dogadjaj napada na policajce ukazuje da je ovo jedan od načina da se pošalje poruka državi i narodu da je bezbjednost našeg grada u rukama kriminalaca.  SDA Sandžaka inisitira na hitnom otkrivanju svih počinioca najtežih krivičnih djela, jer je grad ogrezao u kriminalu i bezakonju. Nije nam jasno, šta je još potrebno da se desi u Novom Pazaru kako bi se gradjani osjećali sigurnije, jer sada dolazimo u još težu sitaciju, da ni oni koji treba da nam garantuju bezbjednost više nisu sigurni.  Tužilaštvo i sud ne pokazuju zainteresovanost da rješavaju pitanja od vitalnog značaja za naš grad, a novopazarci sve više gube povjerenje u ove institucije, koje treba da im budu garant boljeg i sigurnijeg života.  SDA Sandžaka neće dozvoliti da Novi Pazar postane bastion kriminala, a naši gradjani glineni golubovi kojima nema ko da osigura bezbjednost.

Detaljnije
SDA Sandžaka ispratila mlade izviđače u Tursku

Sinoć je sa gradskog trga u Tursku ispraćena grupa „Izviđača Sandžaka“, a ispraćaju je prisustvovalo oko 1000 novopazaraca.  Generalni sekretar Stranke Fuad Baćićanin i predsjednik Gradskog odbora SDA Novi Pazar Alija Zumberović, sa svojim saradnicima, poželeli su hairli put, uspjeh i pozitivne rezultate našim izviđačima.  U nastavku svojih aktivnosti „Odred izviđača Sandžaka“ je sinoć krenuo na sedmodnevni boravak u Istanbul. Predvodnik ove sandžačke grupe je Nedžad Eminović, koji je za kratko vrijeme postojanja napravio velike rezultate u svojoj oblasti djelovanja.  Naime, oni su ostvarili brojne odlaske i saradnju sa ostalim organizacijama sličnog djelovanja u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Turskoj i drugih zemalja u regionu i tako na najbolji način prezentovali Novi Pazar, upravo sa mladim ljudima koji čine ovaj izviđački odred.  Na sinoćnem ispraćaju u centru grada, predsjednik „Odreda Izviđača Sandžaka“ Nedžad Eminović je istakao zadovoljstvo povodom odlaska na još jedno edukativno putovanje i druženje mladih ljudi, koje će im puno značiti u životu, a posebno iskustvo stečeno na ovim druženjima.  „Odred Izviđača Sandžaka je osnovan prije par meseci sa jednim ciljem a to je druženje mladih, jer okupljanje i usmjeravanje mladih ka pravom putu nema alternativu. Oni se kroz ova putovanja, a kasnije i tokom boravka uče kako da se snalaze kroz život i životne prilike koje donosi priroda” – zaključio je Eminović.  „Odred izvidjača Sandžaka“ je već dobio niz priznanja na domaćem i međunarodnom planu, s obzirom na njihove skromne finansijske mogućnosti predstavlja još veći stimulans ka jačanju ovog odreda, za koji interesovanje građana sve više raste.

Detaljnije
Sjenica dobija zdraviju pijaću vodu

Vlada Republike Srbije, ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i EUprogres u saradnji sa opštinom Sjenica vrši obnovu starog vodovoda , odnosno zamenu starih azbesnih cijevi sa novim,a vrijednost ovog projekta iznosi 20 miliona dinara.  Radove izvodi JP „Vrelo“ iz Sjenice, a njegovi radnici ulažu maksimalan napor da se rok ispoštuje i što prije radovi završe. Ovo je važan projekat za opštinu Sjenica i sve njene građane, jer zamjenom ovih zastarelih cijevi će se poboljšati kvalitet vode u ovoj opštini, ističu u ovom preduzeću.  „Činimo maksimalne napore da stvorimo dobre uslove za život naših gradjana, jer zamjenom ovih cijevi ćemo generacijama iza nas osigurati zdraviji život“, obrazložio je predsjednik opštine Sjenica Hazbo Mujović.  Ovaj projekat je samo jedan u nizu, koji opština Sjenica na čelu sa predsjednikom Hazbom Mujovićem realizuje, a u cilju poboljšanja životnog standarda građana ove opštine.

Detaljnije
Mušović: Prijepolje dobar domaćin

Rukovodstvo opštine Prijepolje organizovalo je prijem za mlade volontere, koji su na MOSI igrama bili 24h na usluzi sportistima, sportskim radnicima i svim ljubiteljima sporta.  U ime opštine Prijepolje, volonterima se obratio Admir Mušović, član gradskog vijeća i funkcioner SDA Sandžaka, naglasivši da je ovaj prijem organizovan u čast svih volontera, koji su dali svoj nesebični doprinos u organizaciji MOSI igara.  “Volonteri i mladi ljudi opštine Prijepolje, su bili ogledalo sjajne ogranizacije MOSI igara, svojom pozitivnom energijom i svojim vrijednim radom ste pokazali da opština Prijepolje može da organizuje velike sportske a i druge manifestacije”- kazao je Mušović  Na ovim MOSI igrama bilo je na raspolaganju oko 120 volontera, koji su svakodnevno tokom igara pomagali svima koji su tih dana boravili u Prijepolju.  “Trudili smo se da se svi gosti u našem Prijepolju osjećaju kao kod svoje kuće. Svi volonteri su prezadovoljni cijelom organizacijom i ovom prilikom zahvaljujemo rukovodstvu opštine Prijepolje, a posebno gospodinu Mušoviću na njegovom požrtvovanju”- skoro u jednom glasu su istakle volonterke MOSI igara.  Volonteri su u znak zahvalnosti dobili sertifikat o stečenom iskustvu, godišnju člansku kartu za matičnu biblioteku i sve nekomercijalne programe u organizaciji Doma kulture.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP