https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Opština Tutin će uložiti značajna sredstva za rješavanje nazaposlenosti - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Opština Tutin će uložiti značajna sredstva za rješavanje nazaposlenosti

Opština Tutin će uložiti značajna sredstva za rješavanje nazaposlenosti

Opština Tutin će uložiti značajna sredstva za rješavanje nazaposlenosti

 

Predstavljen “Akcioni plan zapošljavanja”

 

Savet za socijalnu politiku i zapošljavanje održao je sinoć u tutinskom Domu kulture javnu tribinu za nezapošljena lica.

Domaćini ove tribine bili  su Zamjenik predsjednika SDA Sandžaka i predsjednik opštine Tutin Šemsudin Kučević, njegov zamjenik Salih Hot, predsjednik SO  Pajaz Jusufović i šef resora za socijalnu politiku i zapošljavanje Edin Hazirović.

U Tutinu je Savet za socijalnu politiku i zapošljavanje organizovao javnu tribinu za nezapošljena lica u cilju što boljeg sagledavanja problema velikog broja nezapošljenih u ovoj sandžačkoj opštini. U evidenciji Zavoda za zapošljavanje ima čak sedam hiljada nezapošljenih lica. U ovoj godini usvojen je Akcioni plan  zapošljavanja u kome je predviđeno da opština Tutin lokalnim poslodavcima ponudi da u roku od godinu dana radnicima koje prime u radni odnos nadoknadi 50% zarada. Predsjednik opštine Šemsudin Kučević je ovaj plan ocenio kao privremeno rešenje i rekao da će u narednoj godini izdvojiti značajnija sredstva za rešavanja nezaposlenosti.

„Našli smo način kroz tri modela da pomognemo nezapošljenima. Jedan model jeste da sa privatnim poslodavcima i sa javnim poslodavcima da svi koji znaju da jedno radno mesto opravdaju u svojim sistematizacijama mi garantujemo da će vrlo brzo biti raspisan javni konkurs za to radno mesto“, istakao je Kučević.

U ovoj godini lokalna samouprava je za Akcioni plan zapošljavanja koji treba da bude realizovan do 30.decembra odvojila 5.500.000 dinara a za Akcioni plan za narednu godinu biće izdvojena značajnija sredstva.

„Mi smi danas imali jednu javnu debatu na koju smo pozvali nezapošljene da dođu da iznesu svoje ideje i viđenja u vezi našeg Akcionog plana zapošljavanja za narednu godinu. Čuli smo dosta toga, dali smo neka naša viđenja i planove  da bi to sve uklopili i imali što bolju i jasniju sliku i što bolji Akcioni plan za sledeću godinu“, rekao je Edin Hazirović predsednik Saveta za socialnu politiku i zapošljavanje u Opštinskom veću.

U planovima za narednu godinu je zapošljavanje sto novih lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje kroz pograme stimulacije lokalnih privrednika i samozapošljavanja na šta će biti stavljen akcenat.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP