https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Davutoglu obećao pomoć u razvoju Sandžaka i drugih nerazvijenih opština - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Davutoglu obećao pomoć u razvoju Sandžaka i drugih nerazvijenih opština

Davutoglu obećao pomoć u razvoju Sandžaka i drugih nerazvijenih opština

Davutoglu obećao pomoć u razvoju Sandžaka i drugih nerazvijenih opština

U okviru zvanične posjete Republici Turskoj, predsjednik SDA Sandžaka i ministar u vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin sastao se danas, u Ankari, sa turskim ministrom vanjskih poslova Ahmet Davutogluom.

Šef turske diplomatije je obećao da će Republika Turska nastaviti investicije i pomoć razvoju Sandžaka, te je sa ministrom Ugljaninom razmatrao i mogućnosti poboljšanja saradnje između dvaju zemalja te korišćenju pozitivne klime za investicije u Sandžaku i nerazvijenim opštinama. Srbija i Turska imaju potpisan Sporazum o slobodnoj trgovini i to je šansa i dobra prilika da turski privrednici usmere svoje investicije u regiju Sandžak i ostale nerazvijene opštine.

Predsjednik Ugljanin boravi u višednevnoj posjeti Republici Turskoj i u svojstvu predsjednika Zajedničkog komiteta za saradnju Turske i Srbije obavio je ovih dana značajne bilateralne sastanke sa najvišim turskim zvaničnicima.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37