Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Pregovori sa EU stabilizuju manjine

“Mislim da ćemo stvoriti pristojne uslove manjinama da u Srbiji vide svoju budućnost i budu sigurni” Dobijanje EU datuma za mene je ostvarenje programskog cilja SDA Sandžaka, koji je pritom istovetan sa programskim ciljevima svih nas u Vladi Srbije. Iskoristili smo priliku i uspeli, a drago mi je da smo ja lično, moji saradnici, članovi Vlade i svi moji birači, Bošnjaci u Srbiji koji su me birali, zajedno doprineli ovom istorijskom događaju za zemlju. A sada idemo dalje u proces u kome treba da uložimo puno rada i znanja da iskoristimo priliku i što pre izgradimo u Srbiji institucije i budemo ravnopravni sa svim ostalim zemljama EU, što će olakšati život građanima, kaže u razgovoru za “Dnevnik” minister bez portfelja u Vladi i lider sandžačke SDA Sulejman Ugljanin komentarišući odluku Evropskog saveta. Ugljanin smatra da će novim korakom kojim čini država na putu ka punopravnom članstvu u EU biti otvoreni mnogi fondovi koji će prvenstveno biti korišćeni za poboljšanje životnog standard ljudi u Srbiji. “Prvo što i očekujem je otvaranje tih fondova da bismo mogli da vratimo ljudima nadu u život”, ističe Ugljanin. Kada je riječ o pregovaračkom procesu koji bi trebalo da se otvori u januaru naredne godine, on kaže da je vlast spremna za formiranje pregovaračkih timova koji će raditi na usaglašavanju domaćeg sa EU zakonodavstvom i obave “sve ono što nas čeka”. Dolazak u predvorje EU po njemu će se odraziti i na rešavanje problema nacionalnih manjina, tamo gde ih ima, a po Ugljaninu u prošlosti iz je bilo dosta. “Ne kažem za ovu Vladu, već za državu uopšte, predhodni period je karakterisao to da manjinsko pitanje nije bilo na redu. Sada je jedno od poglavlja koje će se otvoriti sa EU i to. Lično imam velika iskustva i znanje, kao i druge moje kolege, a tu su i stručni timovi, tako da mislim da ćemo stvoriti pristojne uslove manjinama da u Srbiji vide svoju budćnost i budu sigruni” - kaže lider SDA. Kada je u pitanju “osveženje” Vlade koje se može očekivati da krene s narednim danima, Ugljanin navodi da ne zna kada će rekostrukcija krenuti, ali da će “pozdraviti sve što je dobro za Srbiju.” “Ova Vlada je dobila priliku i iskoristila je. Kompaktna je bila sve vreme od svog formiranja, politika koju vodimo dobila je EU datum, Vlada se pokazala kao uspešna i ne znam što bi raspisivali izbore. Bolje je, i jeftinije, praviti rekonstrukciju, ako je potrebna, bilo da se poveća ili smanji broj ministarstava. Kada je u pitanju rad ministara, i da li neko treba ili ne da ode, samo o sebi mogu da govorim, a dao sam deset puta više nego što imam mogućnosti i rezultati su mi veliki”, zaključuje Ugljanin, uz opasku da je “žalosno što mediji ne pokazuju ni minimum interesa da prate događanja u nerazvijenim opštinama” čijim se problemom bavi.   Dnevnik

Detaljnije
SDA Sandžaka u Priboju sa novim snagama

U nastavku imenovanja ogranaka SDA Sandžaka, u Priboju je formirano novo rukovodstvo i imenovana kadrovska komisija na nivou ovog opštinskog ogranka.  Na sastanku je istaknuta činjenica da je prethodno rukovodstvo učinilo puno na polju postizanja ciljeva i poštovanja načela stranke, a da su novoimenovani članovi pribojskog Ogranka na sebe preuzeli obavezu i odgovornost da se u potpunosti posvete poboljšanju životnog standarda ove sandžačke opštine.  Prije svega je izraženo zadovoljstvo uključivanjem većeg broja mladih u organe Stranke. Kadrovsku komisiju će voditi mlada ekonomistkinja Emina Fazlić, a ostali imenovani članovi ovog organa su Amela Saković, Nedžad Čaušević, Elvedin Jusufović i Alma Slatina.  SDA Sandžaka je ovim još jednom pokazala brigu o mladima i neophodnosti što većeg uključivanja u sve društveno-političke tokove.  Na ovom sastanku su prisustvovali i visoki funkcioneri SDA Sandžaka Edin Gudžević, Mirza Hajdinović i Haris Gegić.  Ovim imenovanjima je zaokruženo formiranje novih ogranaka Stranke demokratske akcije Sandžaka u svim sandžačkim opštinama, nakon isteka četvorogodišnjeg mandata prethodnim sazivima.

Detaljnije
Tutinskoj opštini obezbjeđeno još jedno ambulantno vozilo

Turska razvojna agencija TIKA je juče u Novom Pazaru dodjela sedam ambulantnih vozila za pet sandžačkih opština i grad Novi Pazar. Svječanosti povodom uručivanja ključeva predstavnicima opština, prisustvovao je između ostalih Ambasador Republike Turske u Srbiji Mehmet Kemal Bozaj i predsjednik TIKE Serdar Can.  Jedna od šest opština koja je dobila donaciju TIKE u vidu ambulantnih kola, jeste i opština Tutin, koju je na svječanosti predstavljao Šemsudin Kučević, zamjenik predsjednika SDA Sandžaka i predsjednik opštine Tutin.  Predsjednik opštine Tutin Šemsudin Kučević se zahvalio Turskoj razvojnoj agenciji (TIKA ) na ovako značajnoj donaciji za ovu opštinu.  “Ova donacija je jedna od najvrijednijih iz prostog razloga što smo mi najudaljenija destinacija od Beograda i ostalih važnih kliničkih centara u Srbiji i jako je bitno radi hitnih slučajeva, kojih nažalost ima dosta, da bezbjedno i na vrijeme stignu do njih. Moram naglasiti da je ovo nama jedna od najdražih donacija ”- istakao je Kučević.

Detaljnije
Deset škola u Sjenici u programu rekonstrukcije toaleta

Učenici 10 osnovnih i srednjih škola na području Opštine Sjenica dobiće rekonstruisane sanitarne čvorove - najavio je Muhedin Fijuljanin, državni sekretar u Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja.  Poslove rekonstrukcije finansiraće Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja iz sredstava zajma od Svjetske banke a cilj projekta, koji će obuhvatiti veliki broj škola u Srbiji, je poboljšanje higijensko sanitarnih uslova za učenike, odnosno obezbjeđenje kvalitetnijih uslova boravka djece i učenika u školskim ustanovama.   „U mnogim školama u Srbiji, posebno u nerazvijenim područjima, školska infrastruktura je u dosta lošem stanju. Sa zdravstveno higijenskog aspekta, posebno, u tom smislu, su značajni sanitarni čvorovi i mi u Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja ovim programom nastojimo našoj djeci i učenicima obezbjediti bolje uslove boravka u školama“, izjavio je u vezi sa tim državni sekretar Muhedin Fijuljanin.  Fijuljanin je rekao da je obrazovanje jedna od ključnih oblasti društvenog života naše zemlje i da je ulaganje u obrazovanje jedna od najboljih investicija, ističući da u narednom periodu treba očekivati i druge značajne projekte u tom pravcu.  „Naše opredjeljenje je da podignemo kvalitet obrazovanja u našoj zemlji. U tom smislu, neophodno je, pored ostalog, i da poboljšamo stanje samih školskih objekata i naše škole učinimo pristupačnijim svoj djeci. Ovakvi i slični projekti imaju upravo taj cilj i postizanje neophodnog kvaliteta i obezbjeđenje pravičnosti sistema za svu djecu i učenike, jedni su od prioriteta naše razvojne obrazovne politike“, rekao je državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Muhedin Fijuljanin.  Rekonstrukcija sanitarnih čvorova u školama u Srbiji jedan je od prioriteta projekta „Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou“ – DILS, a Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ovim i drugim sličnim projektima nastoji unaprijediti uslove školovanja dece u školama u našoj zemlji, a posebno u nerazvijenim područjima.   U prvoj grupi škola u kojima će započeti rekonstrukcija sanitarnih čvorova, pored Sjenice, su i opštine Ivanjica (u kojoj će se rekonstruisati osam osnovnih i srednjih škola) i Nova Varoš (sa četiri osnovne škole). Tender za poslove izvođenja radova za ovu grupu opština je u završnoj fazi a veoma brzo uslijediće i rekonstrukcija sanitarnih čvorova i u ostalim školama širom Srbije. Opštine obuhvaćene programom dužne su obezbijediti nadzor nad izvršavanjem radova.

Detaljnije
Obezbjeđeno 40 miliona dinara Sandžačkim opštinama za seoske puteve

Prema informacijama dobijenim od državnog sekretara Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Senada Mahmutovića, opštinama iz naše regije obezbjeđen je novac za uređenje seoskih puteva.  Opštinama Tutin, Sjenica i Priboj ovo ministarstvo je odobrilo ukupno 40 miliona dinara za uređenje i revitalizaciju seoskih i poljskih puteva. Opštinama Tutin i Sjenica odobreno je po 14 miliona dinara, dok je za Priboj predvidjeno 12 miliona dinara.  Osnovni cilj uređenja i revitalizacije seoskih i poljskih puteva je bezbjedniji, lakši i efikasniji transport poljoprivrednika, a posebno njihovih proizvoda. Na ovaj način će se steći uslovi za poboljšanje života i rada na selu, što je jedan od osnovnih ciljeva ovog ministarstva i državnog sekretara Senada Mahmutovića.  Uređenje seoskih i poljskih puteva je važan segment ruralnog razvoja kojim se omogućava očuvanje i unapredjenje poljoprivredne proizvodnje.

Detaljnije
Omladına SDA Sandžaka uspješno završila kurs Engleskog jezika

U Centrali SDA Sandžaka priređena je svečana dodjela plaketa povodom uspješno završenog kursa engleskog jezika. Polaznicima koji su završili ovaj kurs, plakete je dodjelio predsjednik Asocijacije Mladih SDA Sandžaka Edin Gudžević.  Tokom 3 meseca trajanja kursa, polaznici su imali prilike da znanje engleskog jezika usavrše, a predavanja je držao eminentni stručnjak i profesor engleskog jezika Mr Mirsad Hasanović. Ovom prilikom Mr Hasanović je istakao da mu je bilo zadovoljstvo sarađivati sa ovim mladim ljudima koji su željni usvajanja novih znanja, a posebno u oblasti engleskog jezika,koji je bazični jezik u svetskoj komunikaciji.  Predsjednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka Edin Gudžević je profesoru Hasanoviću u znak zahvalnosti, dodjelio knjigu “Sandžak”. Predsjednik Gudžević je naglasio da je ovo samo jedan u nizu projekata obuke članova Asocijacije mladih, te da će oni imati priliku da steknu nova znanja iz mnogih oblasti društvenog života. “  “SDA Sandžaka u mladim ljudima vidi buduće nosioce razvoja našeg kraja, pa će punu podršku dati svim njihovim aktivnostima”, istakao je Gudžević.  Ovom prilikom plakete su uručene za 25 članova Asocijacije mladih SDA Sandžaka koji su uspješno završili kurs engleskog jezika.

Detaljnije
SDA Sandžaka formirala „Pokret za spas Novog Pazara“

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije Sandžaka je istaklo zadovoljstvo zbog dobijanja datuma za početak pregovora za pristupanje Srbije Evropskoj uniji. Punopravno članstvo Srbije u Evropskoj Uniji jeste jedan od Programskih ciljeva SDA Sandžaka i dobijanje datuma za pregovore vidimo kao ostvarenje tog cilja. SDA Sandžaka pozdravlja i pruža punu podršku svim aktivnostima Vlade Republike Srbije koje preduzima na putu ka približavanju Evropskoj uniji, - istakao je na današnjoj press konferenciji Merfid Kamešničanin, portparol SDA Sandžaka.  Takođe, predsjedništvo Stranke je razmatralo aktuelnu situaciju u Novom Pazaru. Zbog neodgovornog, nestručnog i rasipničkog ponašanja skupštinske većine, kojom rukovodi SDP sa svojim koalicionim partnerima, grad je pred bankrotom, a radnici su, bukvalno, dovedeni na ivicu gladi. SDA Sandžaka smatra da je ovo poslednji čas za spas našeg grada!  Predsjedništvo Stranke demokratske akcije Sandžaka je donelo odluku o formiranju „Pokreta za spas Novog Pazara“, kojim će rukovoditi Gradski odbor SDA Sandžaka u Novom Pazaru.  Ovo je presudni momenat za sve stranke koje imaju odbornike u skupštini grada, gradjane i ostale organizacije da se priključe pokretu i zajednički spreče propadanje našeg grada. Konačno se mora stati na put ovom bahatom ponašanju Sandžačke demokratske partije.  Novi Pazar je grad koji je postao jedan od najzaduženijih gradova u Srbiji, a njegovi gradjani taoci razvratne, destruktivne i bezobzirne politike jedne interesne grupacije, koja rukovodi Novim Pazarom.   Predsjedništvo je posebno dalo značaj obezbjeđenju snabdevanja pijaćom vodom u Novom Pazaru i usvojilo izvještaj „o problematici rada JKP Vodovod i Kanalizacija“ sa prijedlogom mera razrešenja, a koji je sačinio odbor za vodoprivredu SDA Sandžaka i strategiju rješavanja problema snabdevanja pijaćom vodom u Novom Pazaru,kao i isplate zaostalih obavjeza zaposlenima u ovom preduzeću. Izveštaj i strategiju će realizovati Gradski odbor stranke u Novom Pazaru, a sve u interesu gradjana Novog Pazara, - zaključio je Kamešničanin.

Detaljnije
Pribojska omladina dobila novu predsjednicu

Za novu predsjednicu Pribojskog ogranka Asocijacije Mladih SDA Sandžaka izabrana je Alma Slatina, dosadašnja članica Izvršnog odbora AM SDA u Priboju.  Na ovoj funkciji nasledila je dosadašnjeg predsjednika Elvedina Jusufovića, koji je uspješno vodio ovaj ogranak više od godinu dana. Jusufović je, prije mjesec dana, imenovan na drugu funkciju u pribojskom ogranku SDA Sandžaka.  Edin Gudžević, predsjednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka se zahvalio odlazećem predsjedniku na svom dosadašnjem radu, a novoj predsjednici poželio da nastavi putem uključivanja mladih u sve društvene tokove.  “SDA Sandžaka je pokazala da potrebe mladih nemaju alternativu i da život ne može da čeka. Asocijacija mladih ima svoj cilj i ideje koje su usvojene još prije 23 godine, a svi mi moramo biti maksimalno podredjeni ostvarenju tih načela”, naglasio je u svom obraćanju Predsjednik Gudžević.  Novoimenovana predsjednica je u svom prvom obraćanju naglasila da je njen osnovni zadatak uključivanje što većeg broja mladih.  “Našoj stranci je samo u poslednjih tri mjeseca pristupilo preko 100 omladinaca, što u jednoj opštini kao što je Priboj, dovoljno govori o ozbiljnosti našeg rada i prepoznavanju politike koju vodi SDA Sandžaka”, zaključila je Slatina.  Sastanku je prisustvovao i Generalni sekretar AM SDA Sandžaka Amir Hasurdžić, te članovi predsjedništva Amel Alić i Merfid Kamešničanin.  Ovim sastankom je počeo proces odredjenih kadrovskih promjena na nivou svih sandžačkih ogranaka Asocijacije mladih SDA Sandžaka, koji će doprinijeti što kvalitetnijem radu i uključivanju većeg broja stručnih kadrova na odgovarajuće funkcije.

Detaljnije
29 miliona sandžačkim opštinama za bolje vodosnabdevanje

U okviru finansijske podške izgradnji i rekonstrukciji objekata za snabdevanje vodom za piće i sanitarno-higijenske potrebe kao i objekata za sakupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda, Direkcija za vode Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obezbjedila je sandžačkim opštinama Tutin, Nova Varoš i Sjenica ukupno 29 miliona dinara.  Radovi na izgradnji kolektora otpadnih voda u Tutinu sufinansiraće se u iznosu od 7,5 miliona dinara, na Zlataru i Novoj Varoši sa 6,5 miliona dinara, dok će se radovi na rekonstrukciji potisnog cevovoda za snabdevanje vodom u Sjenici sufinansirati u iznosu od 15 miliona dinara.  Kako je odgovarajuća projektno-tehnička dokumentacija neophodna radi dalje modernizacije i ulaganja u sisteme vodosnabdevanja i prečišćavanja otpadnih voda, za te namene obezbjeđena su sredstva od 4,5 miliona dinara opštini Tutin 1,75 miliona i Sjenici 2,75 miliona.  Povodom realizacije navedenih investicionih radova na projektima koji su u toku, državni sekretar resornog Ministarstva Senad Mahmutović, izrazio je pohvalu na račun rukovodstva ove tri opštine.  „Napori koji se ulažu na polju modernizacije i unaprijeđenja komunalnih usluga su od velikog značaja za stanovnike ovih opština, tako da očekujem da će se saradnja, u cilju opšte dobrobiti građana, nastaviti i u narednom periodu“, istakao je Mahmutović.

Detaljnije
Svuda u svijetu voda gasi žeđ, a u Novom Pazaru prijeti da zapali grad

Osnivanje “Pokreta za spas Novog Pazara” predstavlja poslednju šansu da Novi Pazar izađe iz krize i time se spreči njegovo dalje propadanje koje vodi ka neminovnom bankrotu.  Djelovanje Pokreta je prilika da svi zajedno nateramo nesposobnu i nestručnu skupštinsku većinu da počne da živi u realnosti i da se građanima obezbjede elementarni uslovi za život.  „Pokret za spas Novog Pazara” izražava duboku zabrinutost za postojeće stanje u Novom Pazaru a posebno ovih mjeseci zbog izraženog problema vodosnabdevanja.  Svuda u svijetu voda gasi žeđ, a u Novom Pazaru prijeti da zapali grad.  Nekada jedno od najjačih preduzeća za vodosnabdevanje u Srbiji, JKP Vodovod i Kanalizacija sada je na ivici potpunog kolapsa – izjavio je portparol novopazarskog ogranka SDA Sandžaka, Amir Hasurdžić.  Glavnog krivca za stanje u Vodovodu vidimo u Sandžačkoj demokratskoj partiji, i njihovim nestručnim kadrovima, direktoru i upravnom odboru, koji mjesecima nisu u stanju da obezbjede plate radnicima, godinama im ne uplaćuju doprinose, ne obezbjeđuju uslove za rad, a Novi Pazar doživljava sudbinu da u 21. veku nema pijaću vodu.  Ono što je ostalo od starog sjaja ovog preduzeća su stručni radnici, koji i pored teške situacije, obezbjeđuju čak 15 miliona kubika vode godišnje, što je dovoljno za snabdevanje dva grada veličine Novog Pazara – obrazložio je Hasurdžić.  Katastrofalno je da direktor Hanefija Brničanin kadar SDP-a otpisuje dugove neredovnim platišama bliskim njegovoj stranci a da njegovo preduzeće sve više tone u propast a ništa ne rade na sprečavanju nenamenskog trošenja vode.  Kakva je odgovornost onih koji zalivaju bašte i nenamenski troše pijaću vodu? Zašto zimi svi imamo vodu, a leti je nema većina građana Novog Pazara? Trebaju li se stideti oni koji neracionalno troše vodu, kada 1kubik kvalitetne vode sa kanalizacijom košta 38 dinara, dok 1,5 litara flaširane vode košta 50 dinara?  Pitamo se da li građani koji redovno izmiruju obaveze i donatori kakav je LUX Development, odnosno vlada Luksemburga koja je uložila velika sredstva u poboljšanju vodosnabdevanja grada, treba da prestanu da plaćaju vodu i pomažu u razvoju vodovodne mreže u Novom Pazaru? – zaključio je portparol ogranka, Amir Hasurdžić .

Detaljnije
Poslanici SDA Sandžaka pokrenuli incijativu, Skupština usvojila saopštenje o Srebrenici

Na inicijativu poslanika Stranke demokratske akcije Sandžaka, Narodna skupština izdala je saopštenje u kome izražava osudu zločina i saosjeća sa žrtvama Srebrenice. Kolegijum je usvojio zajedničko saopštenje, koje vam predstavljamo u celosti:  “Narodna skupština izražava duboki pijetet prema nevinim žrtvama bošnjačke nacionalnosti i saosećanje njihovim porodicama povodom godišnjice njihovog stradanja u Srebrenici. Srbija i njen parlament će uvek biti opredeljeni da čuvaju sećanje na žrtve surovih oružanih sukoba u bivšoj Jugoslaviji devedesetih godina dvadesetog veka.  Narodna skupština takođe, na istovetan način, izražava svoje žaljenje i saučešće porodicama nevinih civilnih žrtava srpske nacionalnosti u sukobima u Bosni i Hercegovini. Narodna skupština Republike Srbije izražava nadu da će svi narodi u Bosni i Hercegovini, kao i drugim državama bivše Jugoslavije, nastaviti proces pomirenja i jačanja uslova za zajednički život zasnovan na ravnopravnosti nacija i punom poštovanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, da učinjeni zločini više nikada ne bi bili ponovljeni. Na taj način moguće je okrenuti se budućnosti, miru i prosperitetu u čitavom regionu. “  Tekst saopštenja usvojen je većinom glasova Kolegijuma Narodne skupštine.    Kako navodi u izjavi za medije Enis Imamović, ovo je prvi put da je Narodna skupština izdala saopštenje povodom stradanja nevinih žrtava u Srebrenici,a povodom dana sećanja, 11.jula.   “Pred nama je dug, ali važan proces pomirenja i jačanja uslova za zajednički život, zasnovan na ravnopravnosti nacija i punom poštovanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda. Bez obzira na to koliko je taj cilj daleko ili blizu, na njega smo se obavezali zbog generacija koje su došle i koje tek dolaze.”- naglasio je poslanik Imamović.  Narodna skupština je 2010. Godine usvojila Deklaraciju o osudi zločina u Srebrenici, u kojima je stradalo više od 8.000 nevinih civila.

Detaljnije
Da se Srebrenica nikada, nigdje i nikome ne ponovi

Povodom 11. jula, dana sjećanja na žrtve Srebrenice, narodni poslanik Enis Imamović u izjavi za medije ocenio je da je današnje saopštenje parlamenta mali, ali važan korak u pozitivnom smjeru. Naglasio je potrebu nadlježnih organa da se i najmanji vid međunacionalne netrpeljivosti mora sasjeći u korenu i da je Srebrenica jedna velika opomena. U njegovoj izjavi se još navodi: “Pozivajući se na presudu Međunarodnog suda pravde o Srebrenici, Narodna Skupština Republike Srbije, usvojila je svoju Deklaraciju o Srebrenici.  Tim činom, započet je proces koji će još dugo biti pred nama, a na zalost i pred generacijama koje dolaze.  Današnje saopštenje Parlamenta u povodu 11. Jula, Dana sjećanja na žrtve Srebrenice, je jedan mali, ali važan korak u pozitivnom smjeru.  Samo sjećajući se i poštujući žrtve Srebrenice, te sviješću o okolnostima koje su dovele do Srebreničkog genocida nad Bošnjacima.  Sviješću da postoje ideje i ljudi koji su spremni na tako svirep i strašan čin, mi se zapravo staramo da se Srebrenica, nikada, nigdje i nikome ne ponovi.  Pred nama je dugotrajan, ali važan proces pomirenja i jačanja uslova za zajednički život, zasnovan na ravnopravnosti nacija i punom poštovanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda.  U tom cilju, izražavamo duboko žaljenje i zbog svih nevino stradalih žrtava, drugih nacionalnosti u ratovima ‘90tih, saosjećamo se sa bolom njihovih porodica. Bez obzira koliko taj proces bio dug, a cilj daleko, na njih smo obavezni zbog generacija koje su došle i koje tek dolaze.  Mi danas živimo u zemlji čiji je Parlament usvojio Deklaraciju kojom se potpuno poštuje i prihvata presuda Međunarodnog suda pravde o Srebrenici.  Mi, međutim, živimo i u zemlji u kojoj se gotovo na svim sportskim manifestacijama na kojima učestvuju Bošnjaci, ističu transparenti i uzvikuju bolesne parole o noževima i žici, koji vrijeđaju i omalovažavaju žrtve Srebrenice, njihove porodice i jihovi sunarodnike.  Dokle god šutimo na takve pojave, i dokle je takav zverski čin nekome povod da se osjeća ponosno i gordo, dokle svi ne budemo glasni i jednoglasni u osudi takvih pojava, naš zadatak biće težak, a cilj daleko.  Postavlja se pitanje, da li je neko, nekada, na bilo koji način, procesuiran zbog isticanja i uzvikivanja bolesnih parola “o noževima i žici u Srebrenici” i hoće li nadlježni organi ikada učiniti nešto da se ovaj trend zaustavi?”, zapitao se na kraju svog izlaganja narodni poslanik Stranke demokratske akcije Sandžaka, Enis Imamović.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP