https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Poziv za veće investicije u Srbiji - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Poziv za veće investicije u Srbiji

Poziv za veće investicije u Srbiji

Poziv za veće investicije u Srbiji

Mogućnosti zajedničkih nastupa na trećim tržištima i pogodnosti koje omogućavaju bilateralni sporazumi Srbije i Turske, sa posebnim osvrtom na Sporazum o slobodnoj trgovini, bile su glavne teme današnjeg sastanka Predsjednika SDA Sandžaka i ministra u Vladi Srbije dr. Sulejmana Ugljanina i predsjednika Udruženja komora i robne berze Turske (TOBB) Rifata Hisarčiklioglua.

„Na teritoriji Turske posluje 250 industrijskih zona sa ukupnim prometom od 150 milijardi dolara godišnje. Smatram da svoja iskustva na tom polju možemo podeliti sa svojim prijateljima u Srbiji“ rekao je predsjednik TOBB-a Rifat Hisarčiklioglu.

„U Srbiji tranzicija traje veoma dugo, tako da se efekti svetske ekonomske krize samo nadovezuju na nju. Potrebno je da zaposlimo mlade ljude u nedovoljno razvijenim područjima za šta bi nam bila značajna pomoć turskih investitora“ naglasio je predsjednik Ugljanin.

„Naš cilj je da od Srbije stvorimo jedan veliki agroindustrijski kompleks i poželjnu turističku destinaciju i u ostvarenju tog cilja značajno mesto vidimo u saradnji privreda Srbije i Turske“ zaključio je ministar Ugljanin.

Tokom svoje višednevne zvanične posete Turskoj predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin će se sutra sastati sa potpredsjednikom Vlade Turske Bekirom Bozdagom i ministrom za obrazovanje Omerom Dinčerom.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP