Učitavanje sajta

Vijesti

Bošnjačka lista: Vlada da ukine uredbu o taksama i osiguranju za ulazak na Kosovo

Bošnjačka lista: Vlada da ukine uredbu o taksama i osiguranju za ulazak na Kosovo

Bošnjačka lista: Vlada da ukine uredbu o taksama i osiguranju za ulazak na Kosovo

Bajram Omeragić, poslanik Bošnjačke liste za evropski Sandžak na konferenciji za novinare održanoj danas u Parlamentu Republike Srbije zatražio je od Vlade Republike Srbije da pod hitno promeni uredbu kojom je predviđeno plaćanje osiguranja i visokih taksi za automobile i privredna vozila (kamione i kombi vozila) za ulazak na Kosovo.

Obzirom da je u Sandžaku velika stopa nezaposlenosti i prisutan trend porasti broja otpuštanja radnika, kao i pad proizvodnje smatramo da bi ova uredba Vlade Republike Srbije dodatno pogoršala ionako tešku ekonomsku situaciju u Sandžaku. Značajan dio prihoda u privredi Novog Pazara, Tutina i Sjenice se ostvaruje od prihoda iz oblasti transporta roba na Kosovo te bi tako ova uredba Vlade imala katastrofalne posledice na transportere u Sandžaku i zato tražimo da je Vlada Republike Srbije ukine.“ – rekao je Omeragić.

Bošnjačka lista traži od Vlade Republike Srbije da donese novu uredbu kojom će olakšati komunikaciju svim građanima koji putuju iz Srbije na Kosovo i sa Kosova prema Srbiji.

Bošnjačka lista očekuje da će u prvim mjesecima naredne godine Republika Srbija dobiti status kandidata za članstvo u Evropsku uniju, a da su upravo ključni evropski principi nesmetano kretanje ljudi, roba i kapitala“ – naglasio je na kraju Omeragić.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP