https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Program podrške privredi Novog Pazara i Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Program podrške privredi Novog Pazara i Sandžaka

Program podrške privredi Novog Pazara i Sandžaka

Program podrške privredi Novog Pazara i Sandžaka

Poslanik Bošnjačke liste za evropski Sandžak, Bajram Omeragić juče je u Pralamentu Republike Srbije u raspravi o Budžetu za 2012. godinu zatražio od Vlade Republike Srbije da prihvati amandman Bošnjačke liste i poveća sredstva za rad Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Poslanik Omeragić je insistirao i naglasio da Vlada mora da krene u finansiranje izgradnje auto-puta kroz Sandžak, projekta gasovoda i gasifikaciju Sandžaka i izgradnju železničke pruge od Raške do Novog Pazara.

U raspravi o Budžetu za 2012. godinu, Omeragić je predložio Vladi da usvoji poseban Program podrške privredi Novog Pazara i Sandžaka. Program bi podrazumevao finansiranje Vlade od 1.000 eura po radniku firmama iz oblasti proizvodnje koje posluju najmanje 5 godina i zapošljavaju više od 50 radnika kako ne bi došlo do novog otpuštanja radnika u 2012. godini.

Vlada Republike Srbije već više godina iz budžeta finansira zapošljavanje na način da stranim investitorima daje po 10.000 eura za otvaranje jednog radnog mjesta, iz tog razloga je ovaj Program opravdan kako bi se hitnim mjerama zaustavio nagli porast otpuštanja radnika u Sandžaku i velika stopa nezaposlenosti, naglasio je Omeragić.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP