Učitavanje sajta

Vijesti

Sa Evropskom unijom do boljeg života naših građana

Sa Evropskom unijom do boljeg života naših građana

Sa Evropskom unijom do boljeg života naših građana

 

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Republike Srbije dr Sulejman Ugljanin sa saradnicima i Njegovom Ekselencijom Petrom Pavićem ambasadorom Republike Srbije, sastao se u sa Nikolasom Šmitom, ministrom rada, zapošljavanja i imigracije Vlade Luksemburga.

 

Ministar Ugljanin je zahvalio Vladi Luksemburga koja je u period od 2003. do 2008. godine finansirala projekte JUG 006 u vrijednosti od 5.625.000 Eura za obrazovanje, vodosnabdevanje i poboljšanje uslova rada lokalnih samouprava, i projekat JUG 13 potpisan u aprilu 2008. godine u Luksemburgu za vodosnabdevanje u vrijednosti od 4.500.000 Eura.

 

Nikolas Šmit, nadležni luksemburški ministar istakao je problem lažnih azilanata.  Naglašeno je da su socijalna davanja, predviđena za azilante, u Luksemburgu drastično smanjena tako da nisu dovoljna za minimum egzistencije.

 

Tokom razgovora izražena je zajednička spremnost za finansiranjem projekta koji će poboljšati zapošljavanje u Sandžaku i drugim nerazvijenim opštinama Srbije.

 

 “Zajednički sa Evropskom unijom trebamo raditi na poboljšanju života naših građana, kako bi ekonomsko-socijalnim merama sprečili dalji dolazak azilanata iz Srbije u Luksemburg” rekao je Ugljanin.

 

Ugljanin se na kraju zahvalio Luksemburgu i njegovoj Vladi na podršci Srbiji u evropskim integracijama.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP