Učitavanje sajta

Vijesti

Saradnja sa Turskom u oblasti saobraćaja

Saradnja sa Turskom u oblasti saobraćaja

Saradnja sa Turskom u oblasti saobraćaja

Predsjednik SDA Sandžaka dr Sulejman Ugljanin se juce, 15.12.2011. godine, u svojstvu ministara u Vladi Republike Srbije  sastao i razgovarao u Ankari sa ministrom za saobraćaj, veze i komunikacije Turske Republike, Beineli Jildrimom.

Ugljanin i Jildrim razgovarali su o infrasturkutrnim projektima u Srbiji u koje je Turska značajno uključena. Razgovaralo se o auto putu Beograd – Južni Jadran (koridor XI) i njegovoj izgradnji preko Pešterske visoravni, regionalnim putevima Novi Pazar - Tutin i Novi Pazar – Sjenica.

„Srbija ima ozbiljne potencijale za razvoj i važno je da naše dve zemlje sarađuju na svim poljima. Treba u ubrzanom ritmu da sarađujemo na polju saobraćaja i komunikacija i razmeni pozitivnih iskustava“ izjavio je ministar Ugljanin i dodao da očekuje da će se u narednom periodu saradnja između naših zemalja još više učvrstiti u obostranom interesu.

Tokom razgovora ministar Ugljanin je kolegu Jildima upoznao sa ciljevima i planovima Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, kao i sa industrijskom razvojnom zonom u Leskovi.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP