https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Opštinski odbor u Prijepolju održao konferenciju za novinare - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Opštinski odbor u Prijepolju održao konferenciju za novinare

Opštinski odbor u Prijepolju održao konferenciju za novinare

Opštinski odbor u Prijepolju održao konferenciju za novinare

U petak 07. oktobra Stranka demokratske akcije Sandžaka održala je redovnu konferenciju za novinare, gdje su se prisutnim novinarima obratili Safet Planić član Glavnog odbora i Edib Kajević pomoćnik direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.


Član Glavnog odbora SDA Sandžaka i odbornik u SO Safet Planić je kritikovao opštinsku vlast što čeka zadnje zakonske rokove da bi bila zakazana sjednica Skupštine opštine, a i kada se sjednica zakaže stavljaju se neke manje važne tačke za dnevni red, iako je poznato kakvo je stanje oko izgradnje pristupnih saobraćajnica za novi most sa obe strane Lima i da već sada radovi kasne mesec dana, da je stanje u privredi katastrofalno i slično.
Što se tiče problema oko rušenja lokala sa lijeve obale Lima u Ćirkovoj ulici Safet Planić je kazao da je stav Stranke demokratske akcije da su oni za uvijek prije za izgradnju nego za rušenje i da će od nadležnih organa tražiti svu raspoloživu dokumentaciju oko ovog problema.


Planić se osvrnuo i na popis stanovništva. Kako i sam navodi to je jedan standardni proces koji se sprovodi u cijelom svijetu i da tu stvar ne treba ne treba politizovati, nego da svi treba da se odazovu u što većem broju.Navodi da je u opštinei Prijepolje do 04.10. popisano 18.970 stanovništva i 6.362 domaćinstava.
Takođe je izneo da je Stranka demokratske akcije Sandžaka iz Prijepolja uputila žalbu Zaštitniku građana Saši Jankoviću oko slabe zastupljenosti Bošnjaka u opštini Prijepolje u opštinskim i državnim institucijama, počev od policije, pravosudja i drugih ustanova, na šta je i dobila odgovor od Zaštitnika građana da će učiniti sve što je u njegovoj moći da koliko toliko promjeni stanje u opštini. Ovim činom, tj. slanjem ove žalbe rukovodstvo SDA Sandžaka je pokazalo da želi da probleme rešava kroz institucije što je uvijek i radila.

Edib Kajević je upoznao prisutne da je Kancelarija za održivi razvoj u četvrtak 06. oktobra u Novi Pazar potpisala ugovor u vrijednost oko milion eura sa 432 pojedinca o razvoju poljoprivrede. Iz Prijepolja je odobreno 60 zahtjeva u vrijednosti oko 10 000 000 dinara.
Takođe je napomenuo da je Kancelarija finansirala izradu projektne dokumentacije za izradu studije izvodljivosti za izradu i uređenje parking prostora za opštinu Prijepolje, što je veoma bitno s obzirom na problem koji Prijepolje ima oko parking mjesta.

Kajević je rekao da se u narednim danima očekuje posjeta ministra Ugljanina i Turske razvojne agencije TIKA opštinama Prijepolje i Priboj oko izgradnje vodovoda u Brodarevu i stambene zgrade u Priboju koja je izgorila prošle godine u požaru.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP