https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ugljanin primio Fatihu Serour regionalnu direktorku UNOPS-a - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ugljanin primio Fatihu Serour regionalnu direktorku UNOPS-a

Ugljanin primio Fatihu Serour regionalnu direktorku UNOPS-a

Ugljanin primio Fatihu Serour regionalnu direktorku UNOPS-a

BEOGRAD, 25.10.2011. - Ministar dr. Sulejman Ugljanin sa saradnicima sastao se danas u svom kabinetu, u Vladi Srbije, sa Fatihom Serour, regionalnom direktorkom UNOPSa - Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge za Evropu i Srednji istok i delegacijom Progresa - Projekta evropskog partnerstva sa opštinama, koju su činili Grem Tindal i Dušan Čukić. Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjoj saradnji, o Memorandumu o razumijevanju koji je potpisan u julu ove godine, kao i o budućim planovima.

„Važan zajednički cilj je podizanje kapaciteta u nedovoljno razvijenim područjima, prije svega u cilju osposobljavanja ljudi i predstavnika lokalne samouprave da sami prave kvalitetne projektne prijedloge" - rekla je, Fatiha Serour, regionalna direktorka UNOPSa.

Ministar dr. Sulejman Ugljanin naglasio je da Kancelarija u nadležnosti ima 48 nedovoljno razvijenih opština, sa kojima ima odličnu saradnju. Kancelarija je osnovala i Biro u Novom Pazaru, da bi bila bliža građanima i da bi na terenu lakše identifikovala prioritetne projekte. To je princip rada koji Kancelarija za održivi razvoj primjenjuje prema svim opštinama u Srbiji, a opštine to prepoznaju i cijene, jer se svi odazovu na skupove u organizaciji Kancelarija, čak i u julu i avgustu. "Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih poručja, zajedno sa UNOPSom i Progresom treba da pronađe način da osposobi opštine da budu nosioci projekata, a da ih vi kroz praktičan rad na terenu osposobite za to" kazao je Ugljanin.

Tokom sastanka dogovoreno je da budući planovi obuhvate što više integrativnih projekata, koji će obuhvatiti svih 48 opština, i koji će povezivati i infrastrukturne i projekte zaštite životne sredine, kao i ekonomske sa infrastrukturnim projektima. Ministar Ugljanin je konstatovao da je ovaj sastanak došao u pravo vrijeme, jer kada se dogovore zajedničke aktivnosti, i na vrijeme pripremi dokumentacija, početkom naredne godine svi projetki bi bili spremni za realizaciju na terenu.

Sagovornici su se saglasili da su Progres i Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja kompatibilni partneri, i da će u daljem periodu nastaviti i unaprijediti saradnju.

Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) sprovodi Program partnerstva sa opštinama (Progres) i garant je razvojnog pristupa u njegovom sprovođenju.

Kancelarija za održivi razvoj je u julu ove godine sa UNOPS-om potpisala Memorandum o razumijevanju. Ovaj sporazum predstavlja platformu za zajedničku saradnju, koja je usmjerena na izradu projektno - tehničke dokumentacije za ekonomske projekte, projekte iz oblasti životne sredine i projekte društvene infrastrukture i predstavlja osnovu za sprovođenje razvojnih projekata od lokalnog, regionalnog i nacionalnog značaja u programu Progres.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP