https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Počela izgradnja puta Novi Pazar - Sjenica - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Počela izgradnja puta Novi Pazar - Sjenica

Počela izgradnja puta Novi Pazar - Sjenica

Počela izgradnja puta Novi Pazar - Sjenica

Ministri Milutin Mrkonjić, Sulejman Ugljanin, Rasim Ljajić i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović svečano su danas ozvaničili početak rekonstrukcije i proširenja puta Novi Pazar- Sjenica.
Vrijednost ovog projekta iznosi 30 miliona evra, a finansiraće ga Exim Banka Turske, Ministarstvo za infrastrukturu i Putevi Srbije.
Ministar za infrastrukturu i investicije Milutin Mrkonjić rekao je novinarima da su Vladi Srbije jednako važni i lokalni putevi koliko i koridori.
“Prema sadašnjem stanju prvo ćemo ići na modernizaciju ovog puta i ispravljanju krivina, a onda nastavljamo dalje. Zahvaljujući ministrima Ugljaninu i Ljajiću ovaj region ima mjesto koje mu pripada. Vlada je do sada odvajala onoliko koliko je mogla sredstava za potrebe građana Novom Pazara, Tutina i Sjenice i građani treba da znaju da je Vlada sa njima”, rekao je Mrkonjić.
On je dodao da se problemi oko izgradnje obilaznice oko Novog Pazara moraju riješiti i da se sa i ovim radovima mora nastaviti.

Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin rekao je da je najvažnije da je novac obezbjeđen, a da izvođač radova ima kapacitete.

“Ovo je zajednički projekat vlada Srbije i Turske, a što više budemo imali više donacija brže ćemo i završiti put. Svi zajedno insistiramo da se zimus radi projektna dokumentacija za početak izgradnje puta od Novog Pazara do Tutina”, rekao je Ugljanin.
Direktor Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak rekao je da ovo preduzeće iz svojih sredstava može da izdvoji pet miliona evra za rekonstrukciju prvih osam kilometara puta.
“Do kraja godine ćemo, u zavisnosti od vremenskih uslova, uraditi proširenje puta u dužnini od dva kilometra. Nakon toga nastavljamo sa rekonstrukcijom i uređenjem puta u narednih šest kilometara, a prije svega ćemo voditi računa o povećanju bezbjednosti saobraćaja i udobrnosti vozača”, rekao je Drobnjak.

Gradonačelnik Mahmutović je istakao da će ovaj put povezati Novi Pazar sa auto putem koji će proći preko Pešteri.
“Konačno je došao dan početka ovih radova koji su najavljivani još prije dvije godine. Izgradnja ovog puta će trajati do početka snijega, odnosno dok nam vremenski uslovi dozvole i odmah nastavljamo u proljeće" rekao je Mahmutović.

On je dodao da su dobri putevi preduslov za ekonomski oporavak ovog kraja.
Ministri Mrkonjić, Ugljanin i Ljajić su ranije tokom dana obišli novoizgrađene mostove u centru Novog Pazara, kao i osam ulica u kojima su završeni infrastrukturni radovi.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37