Učitavanje sajta

Turska

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

15. JULI – DAN DEMOKRATIJE I NACIONALNOG JEDINSTVA

Povodom obilježavanja 15.jula - Dana demokratije i nacionalnog jedinstva, Generalni konzulat Republike Turske je organizovao niz događaja u Sandžaku, a sinoć je u Kulturnom centru u Novom Pazaru tim povodom organizovana završna manifestacija.

Detaljnije
Uzvratna posjeta Generalnom konzulu Republike Turske

Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin sa saradnicima sastao se danas u uzvratnoj posjeti u Generalnom konzulatu Republike Turske u Novom Pazaru NJ.E. Bašarom Bašolom, generalnim konzulom.

Detaljnije
Čestitka predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoanu

Povodom ponovnog izbora Redžepa Tajipa Erdoana za predsjednika AK Partije, u ime Stranke demokratske akcije Sandžaka čestitku je uputio predsjednik dr. Sulejman Ugljanin, u čestitki se kaže:

Detaljnije
Zahvalnost na posvećenom radu na jačanju političkih odnosa Srbije i Turske

Ambasador Republike Turske, Njegova ekselencija Tanžu Bilgić u okviru svoje oproštajne posjete Sandžaku susreo se danas sa predsjednikom SDA Sandžaka dr. Sulejamanom Ugljaninom u Novom Pazaru.

Detaljnije
Za uspjeh potrebno je raditi na najbolji način i čitavm bićem

Obraćanje predsjednika SDA Sandžaka dr. Sulejmana Ugljanina na otvaranju ovogdišnjeg programa „Balkan Youth School“ u Sandžaku u organizaciji udruženja „Svetionika“ a koji podržava turska Direkcija za Turke u inostranstvu i srodne zajednice (YTB).

Detaljnije
YTB podrška Sandžaku

Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin posjetio je danas u Ankari Generalni direktorat Direkcije za tursku dijasporu i srodne zajednice (YTB) Republike Turske i tom prilikom susreo se sa direktorom Abdullah Erenom.

Detaljnije
SAOSJEĆANJE SA TURSKIM NARODOM

Povodom zemljotresa koji se sinoć desio u Republici Turskoj u kojem je stradao veliki broj ljudi i izazvana velika materijalna šteta, predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin uputio je hatarnamu predsjedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoanu.

Detaljnije
Prošlost, sadašnjost i budućnost Sandžaka

U sjedištu Udruženja građana Turske porijeklom iz Sandžaka „ Turska-Bosna-Sandžak“ održana je tribina na temu „Prošlost, sadašnjost i budućnost Sandžaka“ na kojoj je predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin održao predavanje.

Detaljnije
Zahvalnost za podršku

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan uputio je pismo zahvale predsjedniku Stranke demokratske akcije Sandžaka Dr. Sulejmanu Ugljaninu.

Detaljnije
Konkurs za Turske stipendije traje do 20. februara

Konkurs za stipendije za osnovne, master i doktorske studije koje svake godine dodjeljuje Republika Turska otvoren je do 20. februara 2019. godine.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP