https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ministar Ugljanin danas sa Cvetkovićem o Sandžaku - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ministar Ugljanin danas sa Cvetkovićem o Sandžaku

Ministar Ugljanin danas sa Cvetkovićem o Sandžaku

Ministar Ugljanin danas sa Cvetkovićem o Sandžaku

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin izjavio je da će danas s premijerom Mirkom Cvetkovićem razgovarati o narednim koracima za ekonomski razvoj Sandžaka.

"Ponudio sam program mjera za ekonomski razvoj Sandžaka i stabilizaciju političkih prilika. To je premijer već podijelio ministrima i oni treba da vide šta mogu da učine. Danas popodne ćemo se vidjeti s premijerom i dogovoriti o narednim koracima", kazao je Ugljanin na Radio-televiziji Srbije.

On je ocjenio da svi problemi u Sandžaku proizilaze iz ekonomskih problema i da je i rješenje "ekonomski odgovor".

Govoreći o inicijativi za ujedinjenje Bošnjaka koju je uputio uoči Kurban-Bajrama, Ugljanin, koji je lider Stranke demokratske akcije Sandžaka, istakao je da je bošnjačko nacionalno jedinstvo neophodno kako bi Bošnjaci bili značajniji politički faktor u zemlji.

"Bošnjaci se moraju ujediniti po uzoru na mađarske političke partije. Neprihvatljivo je da Bošnjaci budu nečija sirovina za raspolaganje", kazao je ministar.

On je dodao i da je najvažnije da lideri bošnjačkih političkih partija i nevladinih organizacijaga na terenu pokažu volju za ujedinjenje Bošnjaka.

Ugljanin je naveo da je njegov rad u vladi usmjeren na nerazvijene opštine, odnosno na finansiranje izrade planske dokumentacije i prostornih planova koji su preduslov za stvaranje stimulativnog ambijenta za strana ulaganja u tim područjima.

 

portal sda.rs

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP