Učitavanje sajta

Vijesti

Tadić: Država će pomoći Sandžaku

Tadić: Država će pomoći Sandžaku

Tadić: Država će pomoći Sandžaku

NOVI PAZAR - Predsjednik Srbije Boris Tadić je danas u pratnji ministara u Vladi Srbije dr. Sulejmana Ugljanina i Rasima Ljajića obišao radove na obilaznici oko Novog Pazara. Predsjednik Tadić je tom prilikom izjavio da će država učiniti apsolutno sve da se popravi ekonomska situacija u tom dijelu Srbije, uprkos ekonomskim teskoćama sa kojima se susreće.

" Znamo kako je teško ovdje živjeti i sa kakvim se siromaštvom građani susreću i znamo i znam da su mnoga preduzeća koja su nekada dobro radila u ovom kraju ugašena, ali je i u teškim okolnostima Vlada Srbije spremna da izdvoji značajne investicije za ovaj kraj", kazao je Tadić.

On je rekao i da je donijeta odluka da autoput prema Crnoj Gori prođe preko Pešterske visoravni i da se ovaj kraj gasovodom u naredne tri godine poveže sa ostatkom Srbije.

On je rekao da i u ovom kraju postoje izuzetne mogućnosti za razvoj poljoprivrde i da je moguće da se u Novom Pazaru napravi industrijska zona.

Odgovarajući na pitanja novinara Tadić je rekao da pravo Bošnjaka na svoju kulturu i jezik ne smiju da budu dovedena u pitanje i da su verska prava regulisana zakonom.


"Kada je usvajan zakon o vjerskim pravima nije postojala ni jedna zamjerka starih vjerskih zajedinica a ja ću se brinuti da svi i svaki pojedinac u Srbiji imaju zagarantovane vjerske i nacionalne slobode. I ovaj dio zemlje po tome ne može biti različit ni od jednog drugog", zaključio je predsjednik Srbije.


Tadić je ranije danas obišao crkvu Svetih apostola Petra i Pavla, poznatiju kao Petrova crkva.


Predsjednik i ministri će u toku dana obići i radove na raskrsnici Karajukića bunari - Buđevo, zatim će posetiti jednu srpsku i jednu bošnjnačku porodicu - Avdoviće u selu Rasno, i Rakočeviće u selu Buđevo.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP