https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Održana konferencija za novinare u opštinskom odboru Prijepolje - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Održana konferencija za novinare u opštinskom odboru Prijepolje

Održana konferencija za novinare u opštinskom odboru Prijepolje

Održana konferencija za novinare u opštinskom odboru Prijepolje


U prostorijama Stranke demokratske akcije Sandžaka u Prijepolju održana je konferencija za novinare na kojoj su se obratili predsjednik opštinskog odbora Ibro Fazlić i član Glavnog odbora SDA Sandžaka i pomoćnik direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područija Edib Kajević.

Predsjednik opštinskog odbora Ibro Fazlić je izneo da je nezadovoljan radom Skupštine opštine Prijepolje i rekao da izvršna vlast ne konstatuje zakonodavnu vlast koja bi ustvari trebala da daje smjernice izvršnoj vlasti. Takođe napominje da je predsjednik SO Prijepolje gospodin Jusuf Muškić još u avgustu mjesecu predsjednicima odborničkih grupa dao prijedlog rada i održavanja sjednica Skupštine opštine Prijepolje, gdje je predvidio tri sjednice SO sa tačkama dnevnog reda koje treba da se odrade u narednom periodu. Napominje da nijedna tačka dnevnog reda iz prijedloga koje je predsjednik SO i potpisao nije obrađena, a ističe da tačka koja se tiče Strategije održivog razvoja opštine Prijepolje u periodu 2010. - 2014. godine a koja je jedna od najbitnijih tačaka za razvoj opštine još nije ni stigla na dnevni red, a 2010. godina je na izmaku. Takođe podseća na veliki problem zapošljavanja i naglašava da se zapošljavanje uglavnom svodi na zapošljavanje u javnim firmama i ustanovama i tako sve više opterećuju budžet i građane opštine Prijepolje, i navodi da čelnici izvršne vlasti imaju plate i po 4 puta veće nego što je prosek u opštini Prijepolje koja je na samom dnu lestvice po primanjima u Republici. Umjesto da smanje takse, koje su jedne od najvećih u Srbiji, što su i obećavali, oni ih povjećavaju, kao što je cijena vode, odnošenja smeća, cijene grijanja i grijanja poslovnih prostora koje su preko 500 dinara po kvadratnom metru sigurno neći pomoći razvoju male privrede u opštini Prijepolje.

Edib Kajević obavještava da je u Kancelariji za održivi razvoj završen drugi javni konkurs, gdje je apliciralo 48 nerazvijenih opština sa 60 projekata. U opštini Prijepolje Kancelarija će finansirati izradu projektne dokumentacije za sanaciju vodovoda u Brodarevu u vrijednosti od 800 000,00 dinara. Navodi da se dosta pričalo o Brodarevu i vodovodu ali da se konkretno ništa nije preduzimalo povodom toga i da je ovo početak rješavanja problema sa vodom koji mještani Brodareva vuku za sobom dugi niz godina. Potpisivanje ugovora će se obaviti sledećeg četvrtka u sjedištu Kancelarije za održivi razvoj u Beogradu čiji je direktor ministar Sulejman Ugljanin, a nakon izrade prjojektne dokumentacije Kancelarija će nastojati da Brodarevo dobije kvalitetan vodovod.

Pored ovih aktivnosti poslanici Bošnjačke liste predali su plan ekonomskog razvoja regije Sandžak premijeru Vlade Republike Srbije Mirku Cvetkoviću gdje je ogranak SDA Sandžaka iz Prijepolja dostavio dokument koji sadrži prijedlog aktivnosti koje bi trebale da se preduzmu u ovoj opštini koje bi trebalo da utiču na jedan ubrzaniji razvoj opštine. Plan ekonomskog razvoja Sandžaka odnosi se na projekte iz oblasti infrastrukture, privrede, turizma, decentralizacije prosvjete i oblasti štampe odnosno medija. Ono što je bitno za građane Prijepolja jeste da su u ovaj plan ušli i projekti izrade gasovoda preko Zlatibora, prema Novoj Varoši, Priboju i Prijepolju, izrada magistralnog puta Prijepolje - Sjenica, izgradnja vodovoda u Brodarevu, promovisanje industrijske zone u Prijepolju i privlačenje investitora, izgradnja sportske dvorane u Brodarevu, rekonstrukcija i izgradnja Musale u Prijepolju -njena obnova i stavljanje u konačnu funkciju i rekonstrukcija Jusovića kule, ravnopravno zapošljavanje Bošnjaka u javnim institucijama i otvaranje servisa RTS-a u opštini Prijepolje za opštine Prijepolja, Nove Varoši i Priboja.

 

portal sda.rs

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37