Učitavanje sajta

Vijesti

Predsjednik Ugljanin u Prijepolju

Predsjednik Ugljanin u Prijepolju

Predsjednik Ugljanin u Prijepolju

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka i Ministar u Vladi Republike Srbije, dr. Sulejman Ugljanin predstavio je u Prijepolju Program mjera za ekonomski razvoj Sandžaka i stabilizaciju ekonomske situacije i političke klime.
Ovom skupu su prisustvovali pored predsjedništva i svi organi Stranke demokratske akcije Sandžaka iz Prijepolja i Priboja.

Razgovaralo se o praktičnim mjerama i planovima za ekonomsko oživljavanje Sandžaka, kao i najbitnijim konkretnim stvarima koje treba raditi i problemima koje treba rješavati u ovom zapadnom dijelu Sandžaka.
Pored toga bilo je riječi i o unutrašnjoj organizaciji, kao i o daljoj političkoj strategiji Stranke demokratske akcije Sandžaka.

Nakon skupa Dr. Sulejman Ugljanin se obratio novinarima i, između ostalog, rekao da je stav njegove stranke da ne postoje stranački Bošnjaci već Bošnjaci kao nacionalna manjina u Srbiji i da je potrebno ujediniti sve Bošnjake u Sandžaku kako bi na nekim narednim izborima sav svoj glašački kapacitet angažovali ka jednoj listi i osvojili pet poslaničkih mandata čime bi u Skupštini i Vladi Republike Srbije predstavljali znatno respektabilniju snagu.

 

portal sda.rs

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP