https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ugljanin: Bošnjaci su 1991. rekli šta hoće - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ugljanin: Bošnjaci su 1991. rekli šta hoće

Ugljanin: Bošnjaci su 1991. rekli šta hoće

Ugljanin: Bošnjaci su 1991. rekli šta hoće

Ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin učestvovao je u kolažnoj emisiji "Fejs-CD" Senada Hadžifejzovića koja je u subotu uveče emitovana na sarajevskoj TV 1.
Ministar Ugljanin je rekao da se zalaže za svaku vrstu autonomije koja bi značila ekonomski boljitak Sandžaku.
Ugljanin je podsjetio da su Bošnjaci Sandžaka još 1991. na referendumu o Autonomiji Sandžaka rekli šta hoće i dodao da to "svi znaju" - sadašnja Vlada Srbije, sve prethodne i međunarodna zajednica i zato je to nešto "mnogo ozbiljnije od onoga što zagovara muftija Zukorlić".
Bošnjaci Sandžaka predvođeni tada liderom SDA Ugljaninom izjasnili su se na referendumu velikom većinom za političku i teritorijalnu autonomiju Sandžaka. Ugljanin je rekao da su prava Bošnjaka u Srbiji na niskom nivou i da se o tom pitanju u Beogradu mnogo ne razmišlja.
"Nažalost, ni ova Vlada nije imala razumjevanja da otkloni neke ružne stvari...", kazao je Ugljanin i dodao da je jedini zdrav pristup tom pitanju analogija između Srbije i BiH, odnosno Bošnjaka u Srbiji i Srba u BiH.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37