Učitavanje sajta

Vijesti

Korak dalje ka rješavanju problema protjeranih i raseljenih iz Priboja

Korak dalje ka rješavanju problema protjeranih i raseljenih iz Priboja

Korak dalje ka rješavanju problema protjeranih i raseljenih iz Priboja

Beograd - Ministar dr. Sulejman Ugljanin juče je u svom kabinetu u Vladi Republike Srbije primio Sandru Orlović, zamjenicu izvršne direktorke Fonda za humanitarno pravo i Ekrema Hadžića, predsjednika Udruženja za zaštitu prava protjerenih i raseljenih iz opštine Priboj sa saradnicima, koji su ga upoznali sa problemima sa kojim se susreću protjerani i raseljeni Bošnjaci posljednjih 18 godina.

Predstavnici FHP-a i Udruženja za zaštitu prava protjerenih i raseljenih iz opštine Priboj informisali su ministra Ugljanina o svim problemima sa kojima se suočavaju protjerani i raseljeni građani opštine Priboj, a bilo je i reči o dosadašnjim aktivnostima udruženja i nevladinih organizacija u cilju donošenja programa pomoći Bošnjacima iz pribojskih sela u obeštećenju njihove imovine.

Tom prilikom ministar je upoznao prisutne o aktivnostima koje Vlada Republike Srbije sprovodi u rješavanju ovog dugogodišnjeg problema.

„Program koji sprovodi Vlada Srbije ima za cilj da vrati nadu protjeranim i raseljenim Bošnjacima i da stvori uslove za njihov povratak. Takođe, Vlada želi da ohrabri ljude da se vrate i šalje jasnu poruka da oni koji su pokušavali da protjeraju Bošnjake nisu uspjeli u tom cilju" istakao je ministar Ugljanin. „Prihvatićemo svaki konkretan preijdlog i dostavljene podatke u cilju rješavanja ovog problema" zaključio je ministar Ugljanin.

Ministar Ugljanin obavijestio je prisutne o aktivnostima koje njegov kabinet i Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja planiraju u narednom periodu, a tiču se izrade programa i projekta za povratak izbjeglih i raseljenih iz opštine Priboj od 1992. do 1999. godine.

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP