https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Bošnjačko nacionalno vijeće - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Bošnjačko nacionalno vijeće

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Ministar Ugljanin danas sa Cvetkovićem o Sandžaku

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin izjavio je da će danas s premijerom Mirkom Cvetkovićem razgovarati o narednim koracima za ekonomski razvoj Sandžaka.

Detaljnije
Skupštinska većina u Prijepolju ne poštuje zakon

Danas je u prostorijama Stranke demokratske akcije Sandžaka u Prijepolju održana konferencija za novinare povodom zasjedanja XVI sjednice Skupštine opštine Prijepolje.

Detaljnije
Dr. Ugljanin: Bošnjaci treba da se ujedine u širu koaliciju

Iako još nema zvaničnih reakcija na prijedlog dr. Sulejmana Ugljanina da bošnjačke partije na sledeće parlamentarne izbore izađu sa jedinstvenom listom, ministar bez portfelja u Vladi Srbije i predsjednik SDA smatra da bi se time stvorili uslovi za brži ekonomski razvoj Sandžaka.

Detaljnije
IZVJEŠTAJ O STANJU OSTVARIVANJA PRAVA, KAO I MJERE ZA UNAPREĐENJE PUNE I DJELOTVORNE RAVNOPRAVNOSTI SANDŽAČKIH BOŠNJAKA U REPUBLICI SRBIJI

- prijedlog IO Bošnjačkog nacionalnog vijeća, kojeg je potpiso predsjednik IO Esad Džudžević (usvojen na sjednici od 16.09.2010. godine, kao dio Zaključka Vlade Republike Srbije o usvajanju drugog periodičnog izveštaja o primjeni evropske povelje o regionalnim ili manjinskim jezicima u Republici Srbiji): I. UVODNE NAP OMENE tify;">Bošnjaci su nacionalna zajednica koja naseljava centralnu Srbiju, naročito region Sandžak.Nemali broj Bošnjaka živi u Vojvodini, Beogradu i u većini opština u Srbiji. Prema podacimaPopisa stanovništva iz 2002. godine, u Srbiji živi 136.087 Bošnjaka, a većina od tog broja živiu opštinama Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Priboj i Nova Varoš. Sandžački Bošnjaci su južnoslovenskog porijekla i   

Detaljnije
Ugljanin: Previše medijske pažnje za korišćenje vjere u političke svrhe

Govoreći za Tanjug u vezi svetosavskih akademija u školama, pored ostalog, ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin je uputio kritiku medijima što Muamer ef. Zukorlić diktira politička zbivanja u Srbiji.

Detaljnije
Ugljanin: Ponovljeni izbori su "popravni ispit"

BEOGRAD - Ponovljeni izbori za Nacionalni savjet Bošnjaka, odnosno Bošnjačko nacionalno vijeće biće "popravni ispit" za sve Bošnjake u Srbiji, prije svega u Sandžaku, izjavio je ministar bez portfelja u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin.

Detaljnije
Gegić 77%, Turković 22%, Mahmutović 19% povjerenja građana

Program Evropskog partnerstva PROGRES i Centar za slobodne izbore i demokratiju CESID, predstavili su rezultate istraživanja zadovoljstava građana životom u lokalnoj zajednici, koje je u prethodna dva mjeseca sprovedeno u 25 opština Južne i Jugozapadne Srbije. U Multimedijalnom centru u Novom Pazaru predstavnici PROGRES-a i CESID-a novinarima i predstavnicila lokalnih samouprava Novog Pazara, Sjenice, Tutina, Prijepolja, Priboja, Nove Varoši, Ivanjice i Raške predstavljeni su pojedinačni rezultati.Prema svim elementima istraživanja Opština Tutin je ubjedljivo na prvom mjestu a u pojedinim elementima, iznad svakog prosjeka.

Detaljnije
Održana Peta redovna sjednica Glavnog odbora SDA Sandžaka

"Glavni cilj SDA Sandžaka je, kao i do sada, postizanje bošnjačkog nacionalnog jedinstva, jer samo jedinstveni, Bošnjaci mogu biti značajan i nezaobilazan politički faktor u ovoj zemlji i samo se na taj način može ostvariti ekonomski i politički prosperitet Sandžaka."

Detaljnije
Ministar Ugljanin: Odlaganje izbora za BNV

Beograd - Ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin izjavio je da očekuje odlaganje izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće, koji su zakazani za 17. april.

Detaljnije
Poziv Zukorliću i Zilkiću

Ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin je pozvao glavnog muftiju Maumera Zukorlića i reisul-ulemu Adema Zilkića da počnu da rade na organizaciji jedinstvene Islamske zajednice.

Detaljnije
20 godina od osnivanja Bošnjačkog nacionalnog vijeća i obilježavanje Dana zastave

Beograd, Novi Pazar - Bošnjačko nacionalno vijeće danas prigodnim dešavanjima slavi jubilarnih 20 godina od osnivanja i obilježava 11. maj - Dan bošnjačke nacionalne zastave.

Detaljnije
Sretan Dan zastave

Prije punih 20. godina, 11. maja 1991. godine, osnovano je Bošnjačko nacionalno vijeće na čijem čelu od tada je predsjednik naše stranke i sada ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37