https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ugljanin: Previše medijske pažnje za korišćenje vjere u političke svrhe - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ugljanin: Previše medijske pažnje za korišćenje vjere u političke svrhe

Ugljanin: Previše medijske pažnje za korišćenje vjere u političke svrhe

Ugljanin: Previše medijske pažnje za korišćenje vjere u političke svrhe

Govoreći za Tanjug u vezi svetosavskih akademija u školama, pored ostalog, ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin je uputio kritiku medijima što Muamer ef. Zukorlić diktira politička zbivanja u Srbiji.

„Vi morate kao mediji da znate neke rokove. Onog dana kada je g-din Čiplić raspisao nove izbore, toga dana djelovanje Muamera Zukorlića se vraća u okvire Islamske zajednice, on postaje partner g-dinu Šijakoviću, a ne Čipliću, niti Obradoviću.
Mi imamo Rijaset Islamske zajednice kao vrhovnu vjersku instituciju i Rijaset treba da daje mišljenje o tome. Imamo legitimno Bošnjačko nacionalno vijeće, koje je u tehničkom mandatu, i u njemu odbor za vjerska pitanja sačinjen od vrlo kompetentnih ljudi, tako da i oni mogu da daju odgovor na to pitanje." - rekao je ministar Ugljanin, istakavši da je iznenađen time što se mediji stalno vežu za ono što Muamer Zukorlić radi.

„Imamo situaciju danas da je postao zvijezda neko ko koristi vjeru u političke svrhe, a politiku u vjerske svrhe." - ocijenio je na kraju dr. Sulejman Ugljanin.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP