https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ministar Ugljanin: Odlaganje izbora za BNV - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ministar Ugljanin: Odlaganje izbora za BNV

Ministar Ugljanin: Odlaganje izbora za BNV

Ministar Ugljanin: Odlaganje izbora za BNV

Beograd - Ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin izjavio je da očekuje odlaganje izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće, koji su zakazani za 17. april.

"Očekujem da se izbori odlože, to bi bilo dobro. Sve strane su zainteresovane za to i mislim da će Vlada na to da odgovori", rekao je dr. Ugljanin agenciji Beta.

Predstavnici izbornih lista koje su učestvovale na junskim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće ocijenili su da bi bilo dobro razmisliti o odlaganju novih izbora za to tijelo.
Oni, kao razloge, navode rekonstrukciju Vlade Srbije i to što se do sada nijedna lista nije prijavila za učešće na ponovljenim izborima.
Ocijenili su da je poslije spajanja ministarstava za ljudska i manjinska prava i državnu upravu i lokalnu samoupravu tehnički gotovo nemoguće poštovati rokove za nove izbore.

Izbori za Vijeće raspisani su za 17. april odlukom Ministarstva za nacionalna i manjinska prava, jer to tijelo nije konstituisano u roku od šest mjeseci od prvih izbora održanih u junu prošle godine.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP