https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Održana Peta redovna sjednica Glavnog odbora SDA Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Održana Peta redovna sjednica Glavnog odbora SDA Sandžaka

Održana Peta redovna sjednica Glavnog odbora SDA Sandžaka

Održana Peta redovna sjednica Glavnog odbora SDA Sandžaka

"Glavni cilj SDA Sandžaka je, kao i do sada, postizanje bošnjačkog nacionalnog jedinstva, jer samo jedinstveni, Bošnjaci mogu biti značajan i nezaobilazan politički faktor u ovoj zemlji i samo se na taj način može ostvariti ekonomski i politički prosperitet Sandžaka."

Ovo je u subotu 05. februara, u hotelu "Denis" rečeno, između ostalog, na Petoj redovnoj sjednici Glavnog odbora SDA Sandžaka, čija je tema bila: Analiza rada Bošnjačke liste za evropski Sandžak na lokalnom i republičkom nivou; Položaj Bošnjaka u Srbiji i njihovo djelotvorno učešće u javnom životu. Tema sjednice Glavnog odbora bila je i ekonomska situacija u Sandžaku.

SDA Sandžaka je stava da Bošnjaci moraju formirati jedinstveno Bošnjačko nacionalno vijeće, što će biti dobar medijum i osnova za rješavanje pitanja jedinstvene islamske zajednice, kao drugog preduslova za postizanje nacionalnog jedinstva Bošnjaka.
Ako nakon toga uspjemo formirati i jednistvenu listu Bošnjaka za naredne parlamentarne izbore, ostvarit ćemo mogućnost da dobijemo pet mandata u Skupštini Srbije, čime će Bošnjaci postati aktivan i afirmativan faktor na političkoj sceni Srbije i sa mnogo većim kapacitetima radit će na poboljšanju života u sandžačkim gradovima, unaprjeđenju kolektivnih i individualnih prava Bošnjaka, razvoju ekonomije i izgradnji infrastrukture, zaključeno je između ostalog na sjednici Glavnog odbora Stranke demokratske akcije Sandžaka.

Potvrđen je stav SDA Sandžaka o učvršćivanju i uspostavljanju jače saradnje između Srbije i Turske, kao i učvršćivanju veza sa Bosnom i Hercegovinom.

Glavni odbor je pozdravio i pozitivnim ocijenio zaključak Vlade Republike Srbije, kojim se projektu izgradnje Regionalne razvojne zone u Tutinu daje prioritet u ovoj i u narednim godinama, i otvaranje odjeljenja Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, kojom rukovodi ministar Dr. Sulejman Ugljanin, a koja će funkcionisati kao odjeljenje Vlade Republike Srbije u Novom Pazaru.

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP