Učitavanje sajta

Bošnjačko nacionalno vijeće

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Poziv Zukorliću i Zilkiću

Ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin je pozvao glavnog muftiju Maumera Zukorlića i reisul-ulemu Adema Zilkića da počnu da rade na organizaciji jedinstvene Islamske zajednice.

Detaljnije
20 godina od osnivanja Bošnjačkog nacionalnog vijeća i obilježavanje Dana zastave

Beograd, Novi Pazar - Bošnjačko nacionalno vijeće danas prigodnim dešavanjima slavi jubilarnih 20 godina od osnivanja i obilježava 11. maj - Dan bošnjačke nacionalne zastave.

Detaljnije
Sretan Dan zastave

Prije punih 20. godina, 11. maja 1991. godine, osnovano je Bošnjačko nacionalno vijeće na čijem čelu od tada je predsjednik naše stranke i sada ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin.

Detaljnije
Dr. Ugljanin pozvao na formiranje BNV

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) u tehničkom mandatu dr. Sulejman Ugljanin pozvao je sinoć u Novom Pazaru nosioce tri izborne liste, koje su učestvovale na izborima za to vijeće da se dogovore i da konstituišu organe.

Detaljnije
Džudžević: Nudimo rješenje i ne želimo biti dio problema, već dio rješenja

Poslanik Bošnjačke liste za evropski Sandžak Esad Džudžević je u svom obraćanju u Skupštini Republike Srbije tokom objedinjene rasprave o setu kadrovskih odluka, u ime poslaničke grupe manjina...

Detaljnije
Dževa Memić: Odlukom o nazivu gradskog trga po prvi put prihvaćen prijedlog Bošnjačke liste za evropski Sandžak

Šefica odborničkog kluba Bošnjačke liste za evropski Sandžak u Skupštini Grada Novog Pazara, dr. Dževa Memić, izjavila je danas za Radio televiziju Srbije da će posljednja sjednica Skupštine na kojoj je donijeta odluka o nazivu gradskog trga u Novom Pazaru po osnivaču grada Isa-begu Ishakoviću biti upamćena kao prva sjednica na kojoj je prihvaćen prijedlog odluke koji dolazi od Bošnjačke liste za evropski Sandžak.

Detaljnije
SDA Sandžaka traži odlaganje sjednice SO Prijepolje zakazane na Dan sjećanja

Danas je predsjednik opštinskog odbora SDA Sandžaka za Prijepolje, Ibro Bajo Fazlić, poslao dopis predsjedniku SO Prijepolje Jusufu Muškiću (SDP), gdje je tražio da se XXII sjednica Skupštine opštine Prijepolje koja je zakazana za 11. jul odloži.

Detaljnije
Održan Glavni odbor SDA Sandžaka

U subotu 10. septembra 2011. godine u Novom Pazaru je održana sjednica Glavnog odbora Stranke Demokratske Akcije Sandžaka. Tim povodom Stranka demokratske akcije Sandžaka izdala je saopštenje za javnost u kojem se navodi sljedeće.

Detaljnije
SDA Sandžaka uputila ministru Markoviću zahtjev za konstituisanje BNV

Stranka demokratske akcije Sandžaka uputila je danas ministru za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Milanu Markoviću zahtjev za konstituisanje Bošnjačkog nacionalnog vijeća. U zahtjevu između ostalog stoji:  

Detaljnije
Saopštenje za javnost povodom održanog GO SDA Sandžaka

U subotu 10. septembra 2011. godine u Novom Pazaru je održana sjednica Glavnog odbora Stranke Demokratske Akcije Sandžaka. Tim povodom Stranka demokratske akcije Sandžaka izdala je saopštenje za javnost u kojem se navodi sljedeće.

Detaljnije
Dr. Ugljanin dao intervju za sarajevsko "Oslobođenje"

Predsjednik SDA Sandžaka je još od 29. jula 1990, a Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sandžaka od 11. maja 1991. godine. Bošnjačka lista za evropski Sandžak je koalicija nastala 2008 - sporazum su, osim SDA, potpisali Bošnjačka demokratska stranka Sandžaka (BDSS); Socijal-liberalna partija Sandžaka (SLPS) i Reformisti Sandžaka (RS).

Detaljnije
Džudžević: Nedopustiv položaj Bošnjaka u Srbiji

PredsjednikIzvršnog odboda  Bošnjačkog nacionalnog vijeća i narodni poslanik Bošnjačke liste za evropski Sandžak, Esad Džudžević, uputio je danas otvoreno pismo Predsjedniku Srbije Borisu Tadiću u kojem se kaže:

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP