Učitavanje sajta

Beograd

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Obraćanje dr. Sulejmana Ugljanina na Prvom kongresu SDA Sandžaka

Poštovani Osnivači Stranke Demokratske Akcije Sandžaka. Uvaženi zastupnici Stranke na prvom kongresu Stranke, Uvaženi kandidati SDA Sandžaka za odbornike u Sandžačkim opštinskim  skupštinama i skupštini grada Novog Pazara. Uvaženi kandidati SDA Sandžaka za narodne poslanike u Skupštini Republike Srbije, Poseban pozdrav vrhovnom verskom poglavaru gospodinu Zilkiću, Poštovani predsjedniče Bošnjačkog nacionalnog Vijeća i zastupnici Vijeća. Dragi gosti, uvaženi kolege ministri, Narodni poslanici iz Republike Turske, Makedonije, Crne Gore. Uvaženi, vase ekselencije gospodo ambasadori Republike Turske, Malezije, Indonezije, Angole, Belorusije. Poštovani predstavnici domaćih i međunarodnih institucija i organizacija, i dragi novinari - predstavnici medija. Dame i Gospodo  Stranka Demokratske Akcije Sandžaka je autentičan predstavnik Bošnjaka u Republici Srbiji. Od svog osnivanja 1990. godine Stranka Demokratske Akcije Sandžaka je parlamentarna stranka u kontinuitetu, na lokalnom i republičkom nivou u Srbiji, a u dva mandata i na saveznom nivou SRJ i SCG.    

Detaljnije
Ministar Ugljanin u radnoj poseti Sloveniji

Beograd, 24. septembar 2012. – Ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin sa saradnicima boraviće od sutra u dvodnevnoj radnoj poseti Republici Sloveniji i održati nekoliko važnih sastanaka u vezi sa budućim slovenačkim investicijama u nedovoljno razvijenim područjima Republike Srbiji.

Detaljnije
Svečano uručivanje ključeva

Beograd, 10. decembar 2012 – Ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin će u sredu, 12. decembra u 12 časova, u pribojskom selu Živinice, svečano uručiti ključeve 11 montažnih kuća izbeglim i raseljenim Bošnjacima iz ovog kraja u periodu od 1991. do 1999. godine.

Detaljnije
Istina i pravda za sve bošnjačke žrtve

Stranka demokratske akcije Sandžaka pozdravlja zajedničku akciju nadlježnih organa Srbije i Bosne i Hercegovine u kojoj su uhapšeni učesnici i izvršioci zločina u Štrpcima, gdje je 27. februara 1993. godine, iz voza 671 koji je saobraćao na relaciji Beograd – Bar, oteto i ubijeno 18 Bošnjaka, 1 Hrvat i jedno lice nepoznate nacionalnosti.

Detaljnije
22 godine od zločina u Štrpcima

Danas se navršava 22 godine kada je u Štrpcima, 27. februara 1993. godine iz voza 671 koji je saobraćao na relaciji Beograd – Bar oteto, mučeno i ubijeno 18 Bošnjaka, jedan Hrvat i jedno lice nepoznate nacionalnosti. 

Detaljnije
SDA Sandžaka počinje prikupljanje doprinosa za izbornu kampanju

Stranka demokratske akcije Sandžaka obavještava javnost i poziva svoje članove i simpatizere da svojim prilozima podrže kampanju za izbore zakazane za 24. april 2016. godine.

Detaljnije
SDA Sandžaka ima jasno definisane i zacrtane ciljeve

Gostujući u emisiji „Između dve vatre“, predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin rekao je „Nakon 90-te godine mi po prvi put imamo apsolutnu podršku Bošnjaka u Sandžaku i drugih građana, ne samo Bošnjaka nego i drugih građana. Mi smo imali, kao što znate, probleme tokom raspada Jugoslavije, zbog problema koji su bili u odnosu Srbije i Bosne, regija Sandžaka je bila na crnu listu i sve Vlade, od Miloševićeve pa do ove, malo i ova naša Vlada radili su onako po nekoj inerciji na rušenju SDA Sandžaka. Znate otkidali su, skidali su cigle s te kuće, zidali neke male kućice.“ Na pitanje da li govor na kongresu nedavno, menja i Vaš stav prema državi Srbiji koju sada vidite kao svoju državu koju hoćete da reformišete predsjednik Ugljanin je rekao: „Mi na tome radimo, kao što vidite, već dvadeset dvije godine vrlo ozbiljno međutim pitanje je kako su nas drugi predstavljali. Ja naime 22 godine radim na motivisanju, primer, pored ostalog na motivisanju i Turske i Srpske poltičke elite da rade na opštu dobrobit svih građana, i tek je sada to postalo popularno. Nekada su zbog toga hapsili, proganjali a sada kažu Turska je vrlo važan partner. Para nikada nije previše! Nama treba njihovih investicija i kao što vidite uspeli smo da ih motivišemo da ulažu u Leskovac, Srbija džins, džins Srbija odnosno džins Istanbula, oni se sada spremaju da zaposle 1 150 radnika u Leskovcu i ovaj bar aluminijum ovih dana zapošljava novih 300 radnika sa 54 miliona eura.“ 

Detaljnije
Prioritet mi je ekonomski razvoj

Šemsudin Kučević, predsednik opštine Tutin, dao je intervju za dnevni list Danas koji prenosimo u cjelosti.   Prioritet mi je ekonomski razvoj   Tutin, Beograd - Za razliku od većine lokalnih sredina u Srbiji, kojima su izbori 6. maja doneli šarolike rezultate, nekad i mučne pregovore i iznenađujuće koalicije, u Tutinu nije bilo neizvesnosti. Ova sandžačka opština bastion je Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina, koja godinama suvereno vlada Tutinom. Pokazali su to i poslednji lokalni izbori na kojima je SDA ponovo osvojila apsolutnu većinu. U novom sazivu Skupštine opštine Tutina, SDA Sandžaka ima 21 odbornika, BDZ devet, Koalicija Zajedno za Tutin (SDP, DS, LDP, URS) šest i jednog odbornika ima Sandžačka narodna partija Mirsada Đerleka. Na prošlonedeljnoj konstitutivnoj sednici, za novog predsednika opštine Tutin izabran je Šemsudin Kučević (SDA).

Detaljnije
Sastanak ministra Ugljanina i predstavnika UN u Srbiji

Beograd, 27.08.2012. – Predstavnik UN u Srbiji Vilijam Infante potvrdio je na današnjem sastanku sa ministrom u Vladi Srbije i predsjednikom SDA Sandžaka dr. Sulejmanom Ugljaninom da su UN čvrsto rešene da kroz više zajedničkih programa podrže održivi razvoj Srbije i Sandžaka. Stručni saradnici misije UN i Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja razradiće u narednom periodu projekte koji će biti od značaja za nedovoljno razvijena područja. „Strategija održivog razvoja nedovoljno razvijenih područja Srbije će uskoro biti završena, a njena realizacija će zavisiti budžeta sa kojim ćemo raspolagati“ istakao je Ugljanin i dodao da u Republici Srbiji ima 46 nerazvijenih opština u kojima živi oko milion građana.

Detaljnije
Pozitivna iskustva Slovenije i povezivanje sa slovenačkim opštinama u cilju bržeg razvoja nerazvijenih

Slovenija, 26. septembar 2012 – Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin razgovarao je danas sa slovenačkim ministrom finansija Janezom Šušteršičem na temu trenutne ekonomske situacije i perspektivama razvoja nerazvijenih u uslovima svetske ekonomske krize. Sagovornici su se složili da iskustva Slovenije u korišćenju finansijskih sredstava fondova Evropske unije mogu biti dragocena Srbiji na njenom putu ka EU i razvoju nerazvijenih područja Sandžaka i Srbije, te je dogovoreno da ministar Šušteršič sa saradnicima tokom novembra poseti Srbiju i Sandžak.  

Detaljnije
Pozitivna iskustva Slovenije u održivom razvoju lokalnih samouprava

Beograd, 8.11.2012. godine – Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin sa saradnicima primio je danas u svom kabinetu dr. Henrika Gjerkeša, bivšeg ministra u Vladi Slovenije, zaduženog za lokalnu samoupravu i regionalnu politiku i gospodina Alena Bukovnika, gradonačelnika slovenačke opštine Radlje. Tom prilikom slovenačka delegacija je predstavila primjere dobre prakse u proizvodnji drvene biomase koje su sprovedene u slovenačkim opštinama Kočevlje, Radlje i nekim austrijskim opštinama. Dr. Gjerkeš je naveo da je filozofija održivog razvoja da se finansira u one projekte koji mogu da donesu profit, i istakao, "to su projekti koji se baziraju na konceptu obnovljivih izvora energije i iskorišćavanjem novih tehnologija".

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP