Učitavanje sajta

Beograd

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Ugljanin ugostio dvostruku šampionku Evrope Amelu Terzić

BEOGRAD - Ministra bez portfelja, dr. Sulejman Ugljanin primio je danas u svom kabinetu Amelu Terzić, juniorsku prvakinju u trčanju, koja je na nedavno održanom šampionatu u Estoniji osvojila dva zlata za Srbiju u trkama na 1500 i na 3000 metara.

Detaljnije
45 miliona dinara za projekte nerazvijenih opština

BEOGRAD - Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja potpisala je ugovore sa 48 predsjednika najnerazvijenijih opština u Srbiji o dodjeli sredstava u ukupnom iznosu od 45 miliona dinara, a po osnovu Drugog javnog konkursa za 2011. godinu.

Detaljnije
Održana prva konferencija o ženama u agrobiznisu

BEOGRAD - Danas je u Beogradu održana nacionalna konferencija o ženama u agrobiznisu koja je okupila žene preduzetnice iz cijele Srbije kao i predstavnike Vlade Srbije, finansijskih institucija, razvojnih agencija, udruženja žena i privrede.

Detaljnije
3 miliona dinara za podršku ženama preduzetnicama u agrobiznisu

BEOGRAD 22.09.2011. - Ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin, potpisao je tokom konferencije „Žene u agrobiznisu" ugovore o finansiranju biznis planova sa ženama preduzetnica iz opština koje se nalaze u resoru Kancelarije.

Detaljnije
Ugljaninu priznanje opštine Bosilegrad

BEOGRAD - Priznanja koje se tradicionalno uručuju svakog 21. septembra povodom dana opštine Bosilegrad, ove godine su dodijeljena dr. Sulejmanu Ugljaninu, ministru bez portfelja u Vladi Republike Srbije, načelniku bugarske Vojno medicinske akademije u Sofiji, Stojanu Tonevu i direktoru Uprave za veterinu, Zoranu Mićoviću.

Detaljnije
Ugljanin: Ponovo jedinstvena Islamska zajednica

Na relaciji Beograd-Sarajevo-Ankara pronađeno je rješenje kojim će ponovo biti uspostavljena jedinstvena islamska zajednica Srbije, potvrdio je danas ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin."Rješenje je u jedinstvenoj islamskoj zajednici, koja će poštovati suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i koja će sarađivati sa svim drugim crkvama i vjerskim zajednicama u Srbiji i okruženju", rekao je Ugljanin Tanjugu.

Detaljnije
U Sarajevu otkriven spomenik mira

SARAJEVO, 24.10.2011. - Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin prisustvovao je otkrivanju Spomenika mira. Spomenik podignut svim žrtvama poginulim u BiH u proteklim ratovima, kao i poginulim pripadnicima mirovnih misija u BiH nalazi se na sarajevskom groblju Vlakovo.

Detaljnije
Ugljanin primio Fatihu Serour regionalnu direktorku UNOPS-a

BEOGRAD - Ministar dr. Sulejman Ugljanin sa saradnicima sastao se danas u svom kabinetu, u Vladi Srbije, sa Fatihom Serour, regionalnom direktorkom UNOPSa - Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge za Evropu i Srednji istok i delegacijom Progresa - Projekta evropskog partnerstva sa opštinama, koju su činili Grem Tindal i Dušan Čukić. Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjoj saradnji, o Memorandumu o razumijevanju koji je potpisan u julu ove godine, kao i o budućim planovima.

Detaljnije
Ugljanin: Krajnje vrijeme da se Zilkić i Zukorlić dogovore

Ministar u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin izjavio je, povodom najavljenog sporazuma o objedinjavanju islamskih zajednica u Srbiji, da su sada "na potezu" predstavnici tih vjerskih zajednica Adem Zilkić i Muamer Zukorlić i da je krajnje vrijeme da oni učine nešto za svoje vjernike.

Detaljnije
KORNRP i NARR potpisale Sporazum o saradnji

BEOGRAD - Ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin i direktor Nacionalne agencije za regionalni razvoj Ivica Eždenci potpisali su danas sporazum o saradnji Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i Nacionalne agencije za regionalni razvoj koji će omogućiti efikasniji i operativniji rad dvije vladine institucije.

Detaljnije
Saradnja sa Turskom u oblasti saobraćaja

Predsjednik SDA Sandžaka dr Sulejman Ugljanin se juce, 15.12.2011. godine, u svojstvu ministara u Vladi Republike Srbije  sastao i razgovarao u Ankari sa ministrom za saobraćaj, veze i komunikacije Turske Republike, Beineli Jildrimom. Ugljanin i Jildrim razgovarali su o infrasturkutrnim projektima u Srbiji u koje je Turska značajno uključena. Razgovaralo se o auto putu Beograd – Južni Jadran (koridor XI) i njegovoj izgradnji preko Pešterske visoravni, regionalnim putevima Novi Pazar - Tutin i Novi Pazar – Sjenica.

Detaljnije
Poseta diplomata - početak dobre saradnje

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar bez portfelja Dr. Sulejman Ugljanin i ambasador Alžira Abdelkader Mesdoua izjavili su danas da poseta diplomata 13 afričkih i arapskih zemalja opštinama jugozapadne Srbije predstavlja samo početak saradnje sa privrednicima tog kraja. Ugljanin je novinarima u Sjenici rekao da je reč o poseti koja treba da doprinese da proizvodi Srbije dođu na sajmove, u privredne komore, izložbene prostore svih 13 država čiji su ambasadori u trodnevnoj poseti Sandžaku.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP