https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Poseta diplomata - početak dobre saradnje - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Poseta diplomata - početak dobre saradnje

Poseta diplomata - početak dobre saradnje

Poseta diplomata - početak dobre saradnje

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar bez portfelja Dr. Sulejman Ugljanin i ambasador Alžira Abdelkader Mesdoua izjavili su danas da poseta diplomata 13 afričkih i arapskih zemalja opštinama jugozapadne Srbije predstavlja samo početak saradnje sa privrednicima tog kraja.

Ugljanin je novinarima u Sjenici rekao da je reč o poseti koja treba da doprinese da proizvodi Srbije dođu na sajmove, u privredne komore, izložbene prostore svih 13 država čiji su ambasadori u trodnevnoj poseti Sandžaku.

Ovo je prva grupna poseta predstavnika diplomatskog kora Sandžaku i predstavlja pokušaj da se domaćoj i svetskoj javnosti pokaže kako se živi u nerazvijenim područjima, kazao je predsjednik Ugljanin.

Dovođenjem ambasadora želimo da odamo priznanje ljudima u ovom kraju koji od ništa prave nešto", rekao je Ugljanin.

Ugljanin je kazao da su tokom prethodna dva dana, ambasadori razgovarali i razmenili kontakte sa privrednicima ovog kraja.

Ministar je istakao da Sandžak ima turistički potencijal kao i da će se truditi da se stvore uslovi kako bi zainteresovali mnoge zemlje da posete taj deo Srbije.

"Turizam je naša perspektiva. Sandžak je koncipiran kao buduća evropska turistička destinacija na Koridoru 11, evropskom koridoru budućeg autoputa Beograd- Bar".

Ambasador Alžira Abdelkader Mesdoua rekao je da su tokom boravka u Sandžaku diplomate posetile mnoga preduzeća i upoznali mnogo talentovanih ljudi.

"Ovo je najbolji početak saradnje Sandžaka i zemalja arapske i afričke grupe", rekao je on i dodao da će ambasadori tih zemalja takođe biti ambasadori Sandžaka.

Mesdoua nije mogao da precizira u kojoj privrednoj grani će biti investicija ali je ocenio da je poseta najbolji način da se ljudi povežu.

On je u svoje i u ime svojih kolega zahvalio Ugljaninu što im je pružio ptiliku da upoznaju Sandžak ocenivši da je ova poseta samo početak pozitivnih događanja u budućnosti.

Ambasadori će sutra posetiti Novu Varoš, a prethodno su boravili u Novom Pazaru i Tutinu.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP