Učitavanje sajta

Vijesti

KORNRP i NARR potpisale Sporazum o saradnji

KORNRP i NARR potpisale Sporazum o saradnji

KORNRP i NARR potpisale Sporazum o saradnji

BEOGRAD - Ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin i direktor Nacionalne agencije za regionalni razvoj Ivica Eždenci potpisali su danas sporazum o saradnji Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i Nacionalne agencije za regionalni razvoj koji će omogućiti efikasniji i operativniji rad dvije vladine institucije.

Sporazum garantuje naš uspjeh, rekao je Ugljanin i precizirao da je cilj dvije institucije da se u Srbiji dostigne ravnomjerni regionalni razvoj, vrati život u nerazvijene opštine i omogući bolja komunikacija između nerazvijenih opština i Vlade Republike Srbije. Ugljanin je istakao da je to formula uspjeha i opstanka čiji je cilj da se stvore uslovi da "mi budemo deo Evropske unije, a ne da samo idemo ka njoj".

Direktor Nacionalne agencije za regionalni razvoj Ivica Eždenci je rekao da je cilj dvije agencije da se ograničeni budžet što bolje uloži u podizanje života ljudi koji žive u nedovoljno razvijenim opštinama. "Mi nismo kancelarije i agencije koje administriraju iz Beograda, nego smo neko ko je stalno na točkovima i po Srbiji sluša potrebe ljudi", istakao je Eždenci.

Ovaj Sporazum je osnova za afirmaciju međuopštinske i međuregionalne saradnje, saradnje nedovoljno razvijenih područja sa razvijenim područjima na izradi zajedničkih planova, programa i projekata, kao i saradnje nerazvijenih i razvijenih opština na rješavanju zajedničkih problema i investicionih ulaganja u zajedničke projekte.

 

Izvor: kornrp.gov.rs

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP