Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Skup SDA Sandžaka u Trnavi

Predsjednik je pozvao građane da shvate važnost jedinstva i povjerenje daju svojim legitimnim predstavnicima.

Detaljnije
SDA Sandžaka održala skup u Musali

“Uradili smo mnogo za ovu državu, a sada je vrijeme da uradimo nešto i za sebe. Sada ćemo ujediniti Bošnjake i tada ćemo svi biti pobjednici”, izjavio je Ugljanin. 

Detaljnije
Poziv izbornim štabovima SDA Sandžaka

Pozivamo opštinske izborne štabove SDA Sandžaka i aktiviste Stranke da se pridržavaju utvrđenog principa: Da se na dan održavanja predizbornih skupova svih izbornih lista u Novom Pazaru i drugim sandžačkim opštinama ne prekrivaju njihove plakate plakatama SDA Sandžaka, do završetka njihovih predizbornih skupova. U tom smislu podsjećamo da se danas, 12.3.2014. godine u Novom Pazaru održava predizborni skup SNS-Aleksandar Vučić.   Edin Gudžević PR Centralnog izbornog štaba SDA Sandžaka

Detaljnije
Veličanstveni skup SDA Sandžaka u Novom Pazaru

Stranka demokratske akcije Sandžaka održala je završni skup u Novom Pazaru. Veličanstveni skup ove najveće bošnjačke partije upriličen je na pečačkoj zoni, gde se okupilo više hiljada građana. Na skupu su se obratili predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin, najveći funkcioneri Stranke i kandidati za narodne poslanike. Obraćajući se građanima, predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin još jednom je istakao značaj ovih izbora i naglasio da, uprkos što nije došlo do ujedinjenja bošnjačkih partija, čvrsto vjeruje da može da ujedini Bošnjake na jednu jedinu bošnjačku listu, koja nikada nije i neće izneveriti bošnjački narod.  „uvjek ćemo stajati uz Bošnjake, kao jedini legitimni predstavnici svog naroda,a od građana očekujem da se ujedine i da u nedelju izadju u što većem broju i podrže jedinu bošnjačku listu“, istakao je Ugljanin. Predsjednik Ugljanin je posebno naglasio da je ovo jedinstvena prilika za Bošnjake da dobiju svoj poslanički klub u Skupštini Srbije. „Ponosan sam i sretan čovek što vas vidim u ovolikom broju, jer to mi daje još veću snagu da nastavim institucionalnu borbu za bolji život gradjana. Dragi moji Bošnjaci, koji ste decenijama verovali u svoje predstavnike i što ni danas niste posustali i izgubili nadu u bolje sutra, vrijeme je da dobijemo svoj klub u parlamentu. Ja vam obećavam da uz vašu podršku bolja vremena sigurno su pred nama. Bošnjaci su pomogli da Srbija dobije datum za početak pregovora za ulazak u Evropsku uniju i to će svakako doneti dobro svima nama. Izbori su vrlo važan demokratski proces i ovoga puta tražim od vas da date legitimitet svojim višedecenijskim i proverenim predstavnicima u Skupštini Srbije da vas na najbolji i dosledan način predstavljaju i nastave realizaciju projekta za održivi razvoj nerazvijenih područja, medju kojima je i Sanžak“, kazao je Ugljanin. Zamjenik predsjednika Stranke Šemsudin Kučević je poručio da će se SDA Sandžaka i dalje zalagati za trajni mir, jedinstvo i ekonomsku budućnost naroda. „Ovo je šansa da u Skupštini Srbije imamo svoj poslanički klub, jer jedino tako možemo da imamo veće pravo glasa i budemo odlučujući faktor, što Bošnjaci i zaslužuju. Samo ujedinjeni možemo da budemo pobjednici i vjerujem da ćemo u nedelju zajedno slaviti pobjedu,“ rekao je Kučević. SDA Sandžaka na predstojeće parlamentarne izbore izlazi samostalno, sa jedinstvenom porukom za pravnu sigurnost i ekonomsku budućnost, jer je to dobitna kombinacija, poručeno je sa ovog veličanstvenog skupa u Novom Pazaru Stranke demokratske akcije Sandžaka dr Sulejman Ugljanin.  

Detaljnije
Izbori u Muru održaće se u nedelju

Na ovom biračkom mjestu, koje  ima ukupno 2.371 glasača, tradicionalno pobjeđuje SDA Sandžaka, a SDP i BDZ su spriječili glasanje iz formalnog razloga -  nedostatka 12 listića.  Na taj način  predstavnici pomenutih stranaka  nisu dozvolili da se postupi u skladu sa zakonom i obavi glasanje. 

Detaljnije
Održan veliki predizborni skup SDA Sandžaka u Muru

Većina govornika je istakla da izbori 16.marta, nisu bili slobodni i demokratski u Sandžaku i tražila da se ponove izbori na svim biračkim mjestima u Novom Pazaru, zbog neregularnosti i zastrašivanja građana. 

Detaljnije
SDA Sandžaka osvojila 70 procenata glasova na ponovljenim izborima u Muru

Na ponovljenim izborima u Novom Pazaru, na biračkom mjestu 27 u Muru, Stranka Demokratske Akcije Sandžaka odnijela je ubjedljivu pobjedu, osvojivši sedamdeset odsto glasova. Tim povodom, predsjednik SDA Sandžaka Dr Sulejman Ugljanin istakao je da je zadovoljan rezultatom koje je Stranka osvojila na ponovljenim izborima u Muru. “Želim da se zahvalim glasačima Novog Pazara, zbog velikog poverenja koje su ukazali Stranci Demoktratske Akcije Sandžaka. Čestitam vam na pobedi i pozivam vas da se udruženim snagama izborimo za miran, pravno siguran i ekonomski razvijen Sandžak i da krupnim koracima nastavimo naš put ka Evropi”, izjavio je Ugljanin. Predsjednik Ugljanin je napomenuo da je rasipanje glasova jedan od ključnih uzroka nerazvijenosti 46 nedovoljno razvijenih opština.

Detaljnije
Gradska vlast se bavi samo svojim ličnim interesima

Na današnjoj Skupštini odbornici SDA Sandžaka iznijeli su niz prijedloga koji su od vitalnog značaja za grad Novi Pazar i Bošnjake. Odbornici SDP-a, koji sa koalicionim partnerima čine većinu u Skupštini grada, odbili su sve zahtjeve odbornika SDA Sandžaka za dopunu dnevnog reda. SDA Sandžaka već sedmi put predlaže da se na dnevni red Skupštine grada stave vitalna pitanja građana Novog Pazara i ovog puta je insistirala na donošenju plana sa hitnim mjerama za izlazak preduzeća iz teške krize, razmatranje o bezbjednosti u Novom Pazaru, kao i da Skupština grada zatraži od osnovnih i srednjih škola da primjene instrukcije Ministarstva prosvjete za nesmetano održavanje nastave na bosanskom jeziku. Predjsednik odborničkog kluba SDA Sandžaka Fahrudin Đekić u izjavi za radio sto plus je rekao: ’’Vlast ne želi da raspravlja o bezbjednosti u gradu ili o radu javnih preduzeća, već se bavi samo svojim ličnim interesima’’.

Detaljnije
Najava događaja: Bajramski prijem u Centrali SDA Sandžaka

Tradicionalni Bajramski prijem SDA Sandžaka će održati u ponedeljak 28.jula 2014.godine, u prostorijama Centrale stranke u Novom Pazaru, ulica Stevana Nemanje br.25 sa Akšam namaza, od 20:30 do 22:00 časa.

Detaljnije
24 godine ponosno sa vama

Na prijemu u hotelu “Vrbak“ rukovodstvo, članovi organa i stručnih odbora Stranke su svečano proslavili 24 godine uspješnog rada i djelovanja SDA Sandžaka.

Detaljnije
SDA Sandžaka traži ispravljanje nepravde državnih organa prema Bošnjacima

SDA Sandžaka će uputiti zahtjev nadlježnim državnim organima i relevantnim institucijama Evropske unije, Savjeta Evrope i drugih međunarodnih organizacija da isprave ovu nepravdu i konačno pristupe usaglašavanju nacionalne strukture zapošljenih sa nacionalnom strukturom stanovništva u opštinama Sandžaka.

Detaljnije
Ministarstvo prosvjete nastavlja sa kršenjem prava Bošnjaka

Zabrinjava što je osnovna škola "Selakovac", koja je po uspjehu učenika najbolja u gradu, pod konstantnim pritiskom od strane Ministarstva prosvjete, iako za to ne postoje konkretni razlozi.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP