Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

EU će ohrabrivati pripadnike nacionalnih manjina

Stranka demokratske akcije Sandžaka se obratila Evropskoj Uniji, Organizaciji za bezbjednost i saradnju u Evropi, Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim institucijama i ukazala na diskriminaciju državnih organa prema Bošnjacima prilikom imenovanja sudija i tužilaca u Sandžaku.

Detaljnije
Jedinstvo na zajedničkim ciljevima

„Na izbore raspisane za nacionalne savete nacionalnih manjina koji su zakazani za 26.oktobar ove godine, za izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće izlazi lista koja nosi naziv „Za Bošnjačko jedinstvo“. Nosilac ove liste je Dr Sulejman Ugljanin – osnivač i  prvi izabrani predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća“, izjavio je na današnjoj Press konferenciji portparol SDA Sandžaka Edin Gudžević.

Detaljnije
Pravo Bošnjaka na ravnopravnost

Postavlja se pitanje da li Bošnjaci imaju pravo na ravnopravnost i zašto država Srbija osporava Bošnjacima ona ista prava koja traži za Srbe na Kosovu.

Detaljnije
Jedino upisom u poseban birački spisak se stiče pravo glasa

"Nadlježno ministarstvo bi trebalo da hitno otpočne medijsku kampanju kako bi ohrabrila pripadnike manjina da se upišu u posebne biračke spiskove, jer jedino tako mogu ostvariti pravo da biraju svoje predstavnike. SDA Sandžaka će pružiti logisitiku i svu tehničku i stručnu pomoć Bošnjacima da se upišu u Poseban Birački spisak."

Detaljnije
POMOZI SEBI I SVOM NARODU

Bošnjaci  učinite tri koraka da bi ostvarili biračko pravo na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće, koji su raspisani za 26. 10. 2014. godine.

Detaljnije
Odgovor Evropske komisije:Bošnjaci nedovoljno zastupljeni u lokalnoj administraciji, sudstvu i policiji

Šef Odjeljena za proširenje Evropske komisije gospođa Mirijam Feran odgovorila je na pismo koje je 14. avgusta Evropskoj komisiji uputio Predsjednik poslaničkog kluba manjina „SDA Sandžaka-PDD“ u Skupštini Srbije Dr Sulejman Ugljanin u vezi neadekvatne zastupljenosti Bošnjaka u pravosudnim organima.

Detaljnije
Sopštenje za javnost liste ZA BOŠNJAČKO JEDINSTVO

Izborni štabovi obe izborne liste koje učestvuju na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće su se dogovorile da obezbjede uslove za fer i korektne izbore kako bi Bošnjaci mogli slobodno i demokratski da izraze svoju izbornu volju 26.oktobra.

Detaljnije
Jedinstvo iznad svih prepreka

U sklopu predizbornih aktivnosti za izbore za Bošnjačko nacionano vijeće, nosilac liste “Za bošnjačko jedinstvo“ Dr Sulejman Ugljanin i kandidati za vijećnike obišli su naselja Rasadnik i Mur u Novom Pazaru.

Detaljnije
NAJAVA DOGAĐAJA: Centralni skup liste „Za bošnjačko jedinstvo“ u Novom Pazaru

Lista Za bošnjačko jedinstvo - Dr. Sulejman Ugljanin održaće Centralni predizborni skup u Novom Pazaru na gradskom šetalištu, u srijedu 22.10.2014. godine, sa početkom u 18 časova.

Detaljnije
Jedinstvo u Priboju cilj svakog Bošnjaka

Sa skupa su upućene poruke jedinstva i naglašena potreba da Bošnjaci izaberu vijeće koje će odražavati izbornu volju građana.

Detaljnije
Lista „Za bošnjačko jedinstvo“ pobjednik na izborima za BNV

Na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće, prema privremenim rezultatima Republičke izborne komisije, pobjedila je lista “Za bošnjačko jedinstvo – Dr Sulejman Ugljanin”.

Detaljnije
Saopštenje za javnost

Lista “Za bošnjačko jedinstvo” predlaže da se konstitutivna sjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća održi 17, 18. ili 19. novembra 2014.godine u Glavnom uredu Vijeća u Novom Pazaru.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP