https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SDA Sandžaka traži ispravljanje nepravde državnih organa prema Bošnjacima - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka traži ispravljanje nepravde državnih organa prema Bošnjacima

SDA Sandžaka traži ispravljanje nepravde državnih organa prema Bošnjacima

Predsjedništvo SDA Sandžaka na juče održanoj sjednici donijelo je zaključke u vezi odnosa državnih organa prema Bošnjacima u Sandžaku i predstojećim izborima za nacionalne savjete nacionalnih manjina.

Na sjednici je zaključeno da je Ministarstvo pravde Republike Srbije, Visoki savjet sudstva i Državno veće tužilaca prilikom imenovanja sudija i tužilaca na funkcije u sandžačkim opštinama nastavilo sa ustaljenom praksom diskriminacije prema Bošnjacima jer je nacionalna struktura u ovim državnim organima neusaglašena na štetu Bošnjaka.

SDA Sandžaka će uputiti zahtjev nadlježnim državnim organima i relevantnim institucijama Evropske unije, Savjeta Evrope i drugih međunarodnih organizacija da isprave ovu nepravdu i konačno pristupe usaglašavanju nacionalne strukture zapošljenih sa nacionalnom strukturom stanovništva u opštinama Sandžaka.

SDA Sandžaka ima veliki interes za izbor legalnog i legitimnog Bošnjačkog nacionalnog vijeća na izborima koji će biti održani u oktobru ove godine. Predsjednik SDA Sandžaka kao osnivač BNV od 91. godine i predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka  koja ima najveći bošnjački legitimitet će pozvati sve bošnjačke stranke i institucije da nađu zajednički interes u formiranju jedinstvene izborne liste za nacionalni savjet Bošnjaka.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37