https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Skup SDA Sandžaka u Trnavi - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Skup SDA Sandžaka u Trnavi

Skup SDA Sandžaka u Trnavi

Skup SDA Sandžaka u Trnavi

Stranka demokratske akcije Sandžaka održala je predizborni skup u Mjesnoj zajednici Trnava.  Građanima su se obratili lider SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin, potpredsjednik Stranke i narodni poslanik Enis Imamović i predsjednik Ogranka za Novi Pazar Alija Zumberović.

„Sandžak je definitivno, od ukupno 46 opština u Srbiji, najnerazvijeniji kraj i smatram da su velike državotvorne stranke do sada primamljivale bošnjačke partije i dobijale ovdašnje glasove, a zauzvrat Bošnjacima davale lažna obećanja. Rezultat toga je da je u ovom kraju sve više nezaposlenih, zatvaranje fabrika i preduzeća, otpuštanje radnika, te loša infrastruktura. Sada je došlo vrijeme da uradimo nešto za sebe i formiramo svoj poslanički klub u Skupštini Srbije. Kao ministar u Vladi Srbije za pet godina napravio sam veliki pomak i otvorio vrata svih 46 nerazvijenih opština, a nadam se da ćemo se posle ovih izbora izboriti za bolje zakone i veći budžet za nerazvijene krajeve“, poručio je predsjednik SDA Sandžaka dr Sulejman Ugljanin.

Predsjednik je pozvao građane da shvate važnost jedinstva i povjerenje daju svojim legitimnim predstavnicima.

Potpredsjednik SDA Sandžaka i narodni poslanik, Enis Imamović rekao je da se pred Bošnjacima i svim građanima nalaze vrlo važni procesi evropskih integracija.

„Bošnjacima su važne sve oblasti, počev od vladavine prava, ekonomske razvijenosti, ravnopravne zastupljenosti u državnim organima sa većim ovlašćenjima i svim oblastima koje se tiču ljudskih i manjinskih prava.  Ovima koji govore da je sve dobro, možda njima jeste, ali neka se okrenu iza sebe i vide kako ljudi žive. SDA Sandžaka zna šta je potrebno građanima. Znali smo da je bio potreban univerzitet u Novom Pazaru, autoput kroz Sandžak, himna i zastava, kao i što znamo da nam je potrebno jedinstvo , pravna sigurnost i jednakost pred zakonom“, istakao je Imamović. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP