https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Veličanstveni skup SDA Sandžaka u Novom Pazaru - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Veličanstveni skup SDA Sandžaka u Novom Pazaru

Veličanstveni skup SDA Sandžaka u Novom Pazaru

Veličanstveni skup SDA Sandžaka u Novom Pazaru

Stranka demokratske akcije Sandžaka održala je završni skup u Novom Pazaru.

Veličanstveni skup ove najveće bošnjačke partije upriličen je na pečačkoj zoni, gde se okupilo više hiljada građana. Na skupu su se obratili predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin, najveći funkcioneri Stranke i kandidati za narodne poslanike.

Obraćajući se građanima, predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin još jednom je istakao značaj ovih izbora i naglasio da, uprkos što nije došlo do ujedinjenja bošnjačkih partija, čvrsto vjeruje da može da ujedini Bošnjake na jednu jedinu bošnjačku listu, koja nikada nije i neće izneveriti bošnjački narod.  „uvjek ćemo stajati uz Bošnjake, kao jedini legitimni predstavnici svog naroda,a od građana očekujem da se ujedine i da u nedelju izadju u što većem broju i podrže jedinu bošnjačku listu“, istakao je Ugljanin.

Predsjednik Ugljanin je posebno naglasio da je ovo jedinstvena prilika za Bošnjake da dobiju svoj poslanički klub u Skupštini Srbije.

„Ponosan sam i sretan čovek što vas vidim u ovolikom broju, jer to mi daje još veću snagu da nastavim institucionalnu borbu za bolji život gradjana. Dragi moji Bošnjaci, koji ste decenijama verovali u svoje predstavnike i što ni danas niste posustali i izgubili nadu u bolje sutra, vrijeme je da dobijemo svoj klub u parlamentu. Ja vam obećavam da uz vašu podršku bolja vremena sigurno su pred nama. Bošnjaci su pomogli da Srbija dobije datum za početak pregovora za ulazak u Evropsku uniju i to će svakako doneti dobro svima nama. Izbori su vrlo važan demokratski proces i ovoga puta tražim od vas da date legitimitet svojim višedecenijskim i proverenim predstavnicima u Skupštini Srbije da vas na najbolji i dosledan način predstavljaju i nastave realizaciju projekta za održivi razvoj nerazvijenih područja, medju kojima je i Sanžak“, kazao je Ugljanin.

Zamjenik predsjednika Stranke Šemsudin Kučević je poručio da će se SDA Sandžaka i dalje zalagati za trajni mir, jedinstvo i ekonomsku budućnost naroda.

„Ovo je šansa da u Skupštini Srbije imamo svoj poslanički klub, jer jedino tako možemo da imamo veće pravo glasa i budemo odlučujući faktor, što Bošnjaci i zaslužuju. Samo ujedinjeni možemo da budemo pobjednici i vjerujem da ćemo u nedelju zajedno slaviti pobjedu,“ rekao je Kučević.

SDA Sandžaka na predstojeće parlamentarne izbore izlazi samostalno, sa jedinstvenom porukom za pravnu sigurnost i ekonomsku budućnost, jer je to dobitna kombinacija, poručeno je sa ovog veličanstvenog skupa u Novom Pazaru Stranke demokratske akcije Sandžaka dr Sulejman Ugljanin.  

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP