https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Saopštenja - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Istina i pravda za sve bošnjačke žrtve

Stranka demokratske akcije Sandžaka pozdravlja zajedničku akciju nadlježnih organa Srbije i Bosne i Hercegovine u kojoj su uhapšeni učesnici i izvršioci zločina u Štrpcima, gdje je 27. februara 1993. godine, iz voza 671 koji je saobraćao na relaciji Beograd – Bar, oteto i ubijeno 18 Bošnjaka, 1 Hrvat i jedno lice nepoznate nacionalnosti.

Detaljnije
BNV usvojilo smjernice za rad i plan i program aktivnosti

Danas je u Glavnom uredu Vijeća održana sjednica predsjedništva Vijeća, Izvršnog odbora i članova svih odbora Bošnjačkog nacionalnog vijeća.Na sjednici su utvrđene:...

Detaljnije
Baćićanin veruje u opstanak koalicije

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka i predsednik Gradske skupštine Fuad Baćićanin veruje da će njihova koalicija sa Sandžačkom demokratskom partijom, odnosno koalicijom „Evropski Novi Pazar“ opstati. Baćićanin je radiju Sto plus rekao da je ubeđen da će ova koalicija nastaviti da radi i da zajednički rešava probleme u gradu. „U svakoj porodici dođe do krize, do lepih razgovora, ali povremeno i do malih nesporazuma. Ovo je potpuno normalan rad jedne koalicije. Nekada pojedinci naprave ishitrene korake koji zasmetaju radu koalicije, ali sve se to može prevazići ukoliko ima volje, a ja sam ubeđen da je ima“, rekao je Baćićanin našem radiju. On je dodao da je trenutno stanje u javnim preduzećima i ustanovama izuzetno loše.

Detaljnije
Saradnjom USAID i Vlade Republike Srbije do prve Halal prodavnice u Beogradu

Partnerski projekat koji realizuju Američka agencija za medjunarodni razvoj (USAID), Vlada Republike Srbije i lokalna Halal Agencija u saradnji sa 6 preduzeća iz jugozapadne Srbije omogućiće otvaranje prve specijalizovane prodavnice prehrambenih proizvoda sa Halal sertifikatom u Beogradu u kojoj će celokupni asortiman biti domaćeg porekla. Otvaranje radnje planirano je za početak 2013. godine. Ceremoniji potpisivanja sporazuma u prostorijama Halal Agencije prisustvovali su direktorka Misije USAID u Srbiji Suzan Fric i ministar  u Vladi Republike Srbije dr Sulejman Ugljanin.

Detaljnije
Jačanje ekonomske saradnje sa Alžirom

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin primio je danas u svom Kabinetu ambasadora Alžira, Nj.E. Abdelkader Mesdua i dva alžirska privrednika Kamela Chadija, predsjednika holdinga „Proda“ i D.A. Zefizefa, direktora firme „Frigomedit“. Na sastanku je bilo reči o saradnji srspkih i alžirskih kompanija u oblasti poljoprivredne proizvodnje, kao i u prehrambenoj industriji, konzerviranju poljoprivrednih proizvoda, pre svega mesa i voća, kao i transfera znanja i tehnologije. Ministar Ugljanin je upoznao sagovornike o potpisanom Sporazumu sa Halal agencijom i proizvodnjom proizvoda po halal standardu i istakao „sada Srbija ima veliku šansu za izvoz mesa po halal standardu u islamske zemlje, i da osim opština gde žive Bošnjaci u Srbiji, koji i inače tradicionalno proizvode svoje proizvode po halal standardu, tako će sada moći da se uključe i sve druge nerazvijene opštine“.

Detaljnije
Hamdi ef. uručen orden za zasluge

  Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin prisustvovao je danas svječanosti odlikovanja počasnog reis-ul-uleme Islamske zajednice Srbije Hamdije efendije Jusufspahića Sretenjskim ordenom prvog reda koju je dodlelio predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić. Predsednik Nikolić je na ceremoniji istakao da je ponosan i uzbuđen što je u ime svih građana iskazao zahvalnost dugogodišnjem beogradskom muftiji, Srbija zna da ceni one koji Srbiju vole i cene, i naglasio da Hamdija ef. Jusufspahić 45 godina pomaže svoju državu i služi svom narodu. Nikolić je odlikovao Hamdiju ef. Jusufspahića za lični doprinos razvoju multikonfesionalne saradnje, verske tolerancije i predstavljanje Srbije u instranstvu, naročito u muslimanskim zemljama.  

Detaljnije
Budžet grada mora biti restriktivan

Stranke demokratske akcije Sandžaka u subotu je 08.12.2012. godine održala Glavni odbor Stranke.  Tom prilikom je pored tačaka vezanih za unutrašnju organizaciju Stranke, imenovanja Kadrovske komisije Stranke i potvrđivanja stručnih odbora Stranke na nivou ogranaka Novog Pazara i Tutina, Glavni odbor SDA Sandžaka je usvojio i neophodna normativna akta vezana za materijalno -finansijsko poslovanje Stranke i odluku o članarini za 2013. godinu, kao i raspravljao o trenutnoj situaciji u lokalnim samouprava u kojima SDA Sandžaka participira kroz koalicionu vlast.  Glavni odbor je na osnovu sagledanog stanja u Novom Pazaru, stanja Budžeta za 2012. – plan i realizacija, i stanja u javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Grad Novi Pazar, u potpunosti prihvatio utvrđene stavove i zaključke Gradskog odbora SDA Sandžaka iznete na sastanku predsjednika Stranke sa Predsjedništvom Asocijacije mladih SDA Sandžaka i sastanku sa rukovodstvom ogranka SDA Sandžaka Novi Pazar.

Detaljnije
Saopštenje za javnost

Predsjednik manjinskog poslaničkog kluba “SDA Sandžaka-PDD” dr. Sulejman Ugljanin uputio je pismo republičkom javnom tužiocu gospođi Zagorki Dolovac, u kojem je upoznao sa novim slučajevima zloupotrebe policijskih i pravosudnih organa koji se iznova i sve češće koriste za zastrašivanje Bošnjaka u Sandžaku i za političke obračune čija su meta rukovodstvo i članovi SDA Sandžaka, kao i članovi njihovih porodica.

Detaljnije
22 godine od zločina u Štrpcima

Danas se navršava 22 godine kada je u Štrpcima, 27. februara 1993. godine iz voza 671 koji je saobraćao na relaciji Beograd – Bar oteto, mučeno i ubijeno 18 Bošnjaka, jedan Hrvat i jedno lice nepoznate nacionalnosti. 

Detaljnije
Predsjednik BNV-a čestitao Asmiru Kolašincu osvajanje srebrne medalje

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr Sulejman Ugljanin uputio je čestitku našem atletičaru Asmiru Kolašincu povodom osvajanja srebrne medalje na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Pragu, u disciplini Bacanje kugle. 

Detaljnije
U toku je apliciranje za studije u Turskoj

Vlada Republike Turske raspisala je konkurs za stipendiranje studenata u školskoj 2015/16. godini. Tim povodom obavještavamo zainteresovane učenike da je u toku online apliciranje za dodjelu stipendija za studiranje u Republici Turskoj.

Detaljnije
BNV: Mediji Bošnjake predstavljaju ekstremistima

"Srpski mediji vode zlonamjernu kampanju protiv Bošnjaka Sandžaka sa ciljem da onemoguće ostvarivanje njihovih nacionalnih prava u Srbiji, u procesu pridruživanja EU. U tom smislu, pokušavaju zlonamjerno da povežu Bošnjake Sandžaka sa ekstremnim zločinačkim organizacijama koje sebe nazivaju “Islamska država“."

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP