Učitavanje sajta

Vijesti

Istina i pravda za sve bošnjačke žrtve

Istina i pravda za sve bošnjačke žrtve

Stranka demokratske akcije Sandžaka pozdravlja zajedničku akciju nadlježnih organa Srbije i Bosne i Hercegovine u kojoj su uhapšeni učesnici i izvršioci zločina u Štrpcima, gdje je 27. februara 1993. godine, iz voza 671 koji je saobraćao na relaciji Beograd – Bar, oteto i ubijeno 18 Bošnjaka, 1 Hrvat i jedno lice nepoznate nacionalnosti.
 
Vjerujemo da je zajednički pristup dvije države olakšao rješavanje ovog zločina i smatramo da sve to daje nadu da će istina i pravda biti konačno zadovoljene, a da će porodice žrtava najzad dobiti satisfakciju.
 
Stranka demokratske akcije Sandžaka već punih 23 godine, na svim nivoima počev od Savezne skupštine Jugoslavije, Parlamenta Srbije, Vlade Republike Srbije i u svim razgovorima sa domaćim i međunarodnim institucijama, uporno insistira na rješavanju ovog i svih drugih zločina nad Bošnjacima na ovim prostorima.
 
Način na koji je organizovan, pripremljen i izvršen ovaj zločin, te zvanicne pozicije izvršilaca, nedvosmisleno ukazuje na umiješanost državnih organa Srbije i Republike Srpske.
 
Zbog svega toga, neminovno je uspostavljanje stabilne institucije i mehanizma u Republici Srbiji kojim Bošnjaci mogu da zaštite svoja osnovna prava, pravo na život, živote članova porodica i imovinu. 
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP