https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Baćićanin veruje u opstanak koalicije - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Baćićanin veruje u opstanak koalicije

Baćićanin veruje u opstanak koalicije

Baćićanin veruje u opstanak koalicije

 

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka i predsednik Gradske skupštine Fuad Baćićanin veruje da će njihova koalicija sa Sandžačkom demokratskom partijom, odnosno koalicijom „Evropski Novi Pazar“ opstati.

Baćićanin je radiju Sto plus rekao da je ubeđen da će ova koalicija nastaviti da radi i da zajednički rešava probleme u gradu.

„U svakoj porodici dođe do krize, do lepih razgovora, ali povremeno i do malih nesporazuma. Ovo je potpuno normalan rad jedne koalicije. Nekada pojedinci naprave ishitrene korake koji zasmetaju radu koalicije, ali sve se to može prevazići ukoliko ima volje, a ja sam ubeđen da je ima“, rekao je Baćićanin našem radiju.

On je dodao da je trenutno stanje u javnim preduzećima i ustanovama izuzetno loše.

„Javna preduzeća su prezadužena i u blokadi, plate kasne po nekoliko meseci, a slično je stanje i sa gradskim budžetom. Dogovorili smo sa sa našim koalicionim partnerima da ćemo u narednom periodu raditi na rešavanju stanja u svim ovim preduzećima i da ćemo izlečiti ono što je u našoj mogućnosti da izlečimo“, rekao je Baćićanin.

On je istakao da se stanje u ovim preduzećima ne može popraviti za jedan dan ili mesec.

„Očekujemo da nam stručnjaci, ekonomisti i menadžeri odrede korake ka popravljanju stanja javnih preduzeća i ustanova i da će se ono stabilizovati tokom sledeće godine i pored ekonomske krize u gradu, Srbiji, ali i svetu uopšte“, rekao je Baćićanin radiju Sto plus.

On je dodao da se javna preduzeća Čistoća, Vodovod i kanalizacija , Gradska toplana i Direkcija za izgradnju nalaze u gotovo identičnom stanju, jer su uz zastarelu mehanizaciju praktično u nemogućnosti da obavljaju posao koji im je osnivačkim aktom propisan.

Baćićanin smatra da se štrajkovima zaposlenih problemi ne rešavaju.

„Mi kao koalicija treba da budemo svesni da probleme moramo da rešavamo onda kada na njih naiđemo, a ne onda kada osetimo da će zaposleni da štrajkuju, jer time samo gasimo požar“, rekao je Baćićanin.

 

Izvor: Radio 100+

 

 

 

 

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP