Učitavanje sajta

Vijesti

Jačanje ekonomske saradnje sa Alžirom

Jačanje ekonomske saradnje sa Alžirom

Jačanje ekonomske saradnje sa Alžirom

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin primio je danas u svom Kabinetu ambasadora Alžira, Nj.E. Abdelkader Mesdua i dva alžirska privrednika Kamela Chadija, predsjednika holdinga „Proda“ i D.A. Zefizefa, direktora firme „Frigomedit“.

Na sastanku je bilo reči o saradnji srspkih i alžirskih kompanija u oblasti poljoprivredne proizvodnje, kao i u prehrambenoj industriji, konzerviranju poljoprivrednih proizvoda, pre svega mesa i voća, kao i transfera znanja i tehnologije.

Ministar Ugljanin je upoznao sagovornike o potpisanom Sporazumu sa Halal agencijom i proizvodnjom proizvoda po halal standardu i istakao „sada Srbija ima veliku šansu za izvoz mesa po halal standardu u islamske zemlje, i da osim opština gde žive Bošnjaci u Srbiji, koji i inače tradicionalno proizvode svoje proizvode po halal standardu, tako će sada moći da se uključe i sve druge nerazvijene opštine“.

Alžirski sagovornici su rekli da se privodi kraju i formalno potpisivanje Sporazuma o saradnji alžirske firme „Frigomedit“ i firme ITM iz Srbije. Stručnjaci i tehnolozi iz Srbije su veoma cenjeni u Alžiru, a tehnologija smrzavanja proizvoda u Srbiji je na višem nivou nego u Alžiru istakao je Chadija i dodao da alžirsko tržište ima veliku potražnju za uvozom mesa, pre svega goveđeg i telećeg, a u narednim fazama saradnje, će se otvoriti mogućnost da Srbija izvozi meso u Alžir.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP