https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Saopštenje za javnost - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Saopštenje za javnost

Saopštenje za javnost

Predsjednik manjinskog poslaničkog kluba “SDA Sandžaka-PDD” dr. Sulejman Ugljanin uputio je pismo republičkom javnom tužiocu gospođi Zagorki Dolovac, u kojem je upoznao sa novim slučajevima zloupotrebe policijskih i pravosudnih organa koji se iznova i sve češće koriste za zastrašivanje Bošnjaka u Sandžaku i za političke obračune čija su meta rukovodstvo i članovi SDA Sandžaka, kao i članovi njihovih porodica.

U pismu je naglašeno da se sve dješava u vrijeme brojnih neriješenih slučajeva otmica, svirepih ubistava i drugih teških nerasvetljenih zločina nad Bošnjacima u Sandžaku, među kojima je i neovlašćeni upad, oružana zasjeda i pokušaj ubistva od 16. i 17. januara 2009. godine  u centrali SDA Sandžaka.

Predsjednik manjinskog poslaničkog kluba “SDA Sandžaka-PDD” je naveo samo nekoliko slučajeva u kojima se očigledno vidi da su postupci i akcije tužilaštva, suda i policije u Sandžaku pokretane bez ikakvog zakonskog osnova, gdje ni u jednom slučaju nije pronađeno ništa od onoga što se navodi kao razlog maltretiranja i koji bez ikakve sumnje potvrđuju da se radi o politički motivisanim zloupotrebama pojedinih državnih organa.

Dr. Sulejman Ugljanin je zatražio da se ispitaju svi navedeni slučajevi i zaustave sve zloupotrebe javnih ovlašćenja ovih državnih organa u obračunima protiv Bošnjaka i bošnjačke manjinske parlamentarne stranke SDA Sandžaka.

Ujedno je zatraženo i da se u najkraćem mogućem roku dobiju tražene informacije i obavještenje o tome šta je preduzeto protiv tužilaca, sudija i policajaca koji neosnovano organizuju maltretiranja Bošnjaka i njihovih porodica, koji bezrazložno privode ugledne Bošnjake i koji koriste zvanične državne mehanizme za političke obračune protiv SDA Sandžaka i maltretiranje čitavih porodica isključivo po političkoj osnovi.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37