Učitavanje sajta

Saopštenja

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Gradski ogranak SDA Sandžaka Novi Pazar osudjuje paljenje drzavne zastave

Povodom nemilog incidenta koji se djesio tokom noći 20. novembra kada je sa jarbola ispred prostorija Crvenog krsta u Novopazarskom naselju Jalija zapaljena zastava Republike Srbije i time počinjen strašan zločin povrede ugleda države Srbije, Gradski ogranak SDA Sandžaka Novi Pazar izdao je saopštenje za javnost u kojem kaže: Gradski ogranak Stranke demokratske akcije Sandžaka Novi Pazar oštro osuđuje ovaj necivilizacijski zločin paljenja državne zastave Republike Srbije. Stranka demokratske akcije Sandžaka je uvjek imala jasan stav po pitanju ovakvih djela i najoštrije osuđuje svako skrnavljenje simbola države u kojoj živimo.

Detaljnije
Poseta turskih privrednika Sandžaku i Novom Pazaru

Ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin primio je u subotu u Novom Pazaru delegaciju privrednika iz Turske, koji su izrazili interesovanje za ulaganje u privredu Srbije i  tom prilikom obišli nekoliko fabrika kako bi se upoznali sa potencijalima za ulaganje. Ministar Ugljanin je istakao da očekuje pozitivne rezultate nakon ove posete turskih privrednika, koji vode tamošnje gigante. Ugljanin je rekao da je to što su turski privrednici posetili u petak Čačak i u subotu Novi Pazar rezultat njegove zvanične posete Turskoj od 29. oktobra do 4.novembra.

Detaljnije
Sredstva za povratnike u svoja rodna mesta

Ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin potpisao je danas u Palati Srbija ugovore o bespovratnoj dodeli sredstava sa povratnicima u svoja rodna mesta u nerazvijenim opštinama. „Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja za ovu namenu izdvojila je oko 12 miliona dinara i danas potpisujemo ugovore sa 20 povratnika koji su uspešno završili obuku, uradili biznis plan i registrovali firmu u nerazvijenoj opština u koju se vraćaju” rekao je ministar Ugljanin i dodao da ovaj program ima za cilj da kroz paket podrške za započinjanje biznisa podstakne mlade ljude da pokrenu samostalan posao u nedovoljno razvijenim područjima.

Detaljnije
Novoimenovani ambasador Republike Turske razgovarao je sa ministrom Ugljaninom

Ministar i predsednik mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju Republike Srbije sa RepublikomTurskom, dr Sulejman Ugljanin primio je danas u svom kabinetu u zgradi Vladi Republike Srbije, Nj.E. Mehmeta Kemala Bozaja, ambasadora Republike Turske sa saradnicima. Ovo je prvi prijem za ambasadora Bozaja kod zvaničnika Srbije, posle prošlonedeljne predaje akreditiva predsedniku Nikoliću. Ministar Ugljanin je razgovarao sa turskim ambasadorom o potencijalnim ulaganjima privrednika iz Turske u Srbiju, pre svega u 46 nedovoljno razvijenih opština Srbije, kao i o mogućnosti korišćenja Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Turske prvenstveno u oblastima poljoprivredne proizvodnje, tekstilne industrije i energetike.

Detaljnije
Imamović: Za razvoj nerazvijenih odvojiti veća sredstva

Pred nama je usvajanje Budžeta za 2013. godinu i želimo da istaknemo da je iznos od 500 miliona dinara, koji je Vlada namenila razvoju nerazvijenih područja, najblaže rečeno neozbiljan i predstavlja lošu poruku države građanima koji žive u najtežim uslovima u Srbiji, rekao je Enis Imamović, potpredsjednik SDA Sandžaka i narodni poslanik u Skupštini Srbije tokom diskusije na kojoj je obrazlagao podneti amandman na Predlog budžeta za 2013. godinu.  

Detaljnije
Predstavnici ambasade Amerike u posjeti SDA Sandžaka

  Genaralni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka, Fuad Baćićanin primio je danas predstavnike Političkog odeljenja Ambasade Sjedinjenih Američkih država u Beogradu Metja Palmera sa saradnicima sa kojima je razgovarao o političkoj i ekonomskoj situaciji u Novom Pazaru i Sandžaku, kao i o funkcionisanju lokalne samouprave u Novom Pazaru. Sjedinjene Američke države su u prošlom period pomagali Sandžak i ovom prilikom su izrazili svoju spremnost da učestvuju u projektima za razvoj Sandžaka i svoju opredeljenost da i dalje aktivno učestvuju i svoj doprinos daju kroz angažman u grupi zemalja “Prijatelji Sandžaka”. U srdačnom razgovoru sa visokim funkcionerom SDA Sandžaka Fuadom Baćićaninom, američke diplomate su izrazile zadovoljstvo zbog veoma dobre saradnje Ambasade SAD sa tom bošnjačkom političkom strankom, rekao je Baćićanin.  

Detaljnije
Minstar Ugljanin na međunarodnom sajmu preduzetništva

Ministar u Vladi Srbije i predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin danas je na Beogradskom sajmu pojsetio izložbeni prostor Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja koja izlaže na 11. Međunarodnom sajmu preduzetništva "Biznis baza" i 4. Sajmu lokalnih samouprava. “Milion građana Srbije, koji žive u 46 najnerazvijenijih opština širom ove države, odnosno briga o ljudima koji naseljavaju četvrtinu prostora Srbije, posao je kojim se bavim kao ministar i djelokrug je Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja kojom rukovodim. Naši cilj je da se stvore uslovi za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, da zaposlimo ljude i da vratimo život u nerazvijene opštine“.  

Detaljnije
Baćićanin veruje u opstanak koalicije

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka i predsednik Gradske skupštine Fuad Baćićanin veruje da će njihova koalicija sa Sandžačkom demokratskom partijom, odnosno koalicijom „Evropski Novi Pazar“ opstati. Baćićanin je radiju Sto plus rekao da je ubeđen da će ova koalicija nastaviti da radi i da zajednički rešava probleme u gradu. „U svakoj porodici dođe do krize, do lepih razgovora, ali povremeno i do malih nesporazuma. Ovo je potpuno normalan rad jedne koalicije. Nekada pojedinci naprave ishitrene korake koji zasmetaju radu koalicije, ali sve se to može prevazići ukoliko ima volje, a ja sam ubeđen da je ima“, rekao je Baćićanin našem radiju. On je dodao da je trenutno stanje u javnim preduzećima i ustanovama izuzetno loše.

Detaljnije
Iskoristiti subvencije u poljoprivredi za razvoj nerazvijenih

Drzavni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Senad Mahmutović, posjetio je  Trgovište, jednu od najnerazvijenih opština u Republici. Sa rukovodstvom opštine Trgovište Mahmutović je razgovarao o razvoju poljoprivrede. Domaćini su državnog sekretara upoznali sa problemima sa kojima se suoćavaju ali izrazili i zahvalnost Ministru Ugljaninu i Kancelariji za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja na dosadašnjoj saradnji i pomoći ovoj siromašnoj opštini. 

Detaljnije
Saradnjom USAID i Vlade Republike Srbije do prve Halal prodavnice u Beogradu

Partnerski projekat koji realizuju Američka agencija za medjunarodni razvoj (USAID), Vlada Republike Srbije i lokalna Halal Agencija u saradnji sa 6 preduzeća iz jugozapadne Srbije omogućiće otvaranje prve specijalizovane prodavnice prehrambenih proizvoda sa Halal sertifikatom u Beogradu u kojoj će celokupni asortiman biti domaćeg porekla. Otvaranje radnje planirano je za početak 2013. godine. Ceremoniji potpisivanja sporazuma u prostorijama Halal Agencije prisustvovali su direktorka Misije USAID u Srbiji Suzan Fric i ministar  u Vladi Republike Srbije dr Sulejman Ugljanin.

Detaljnije
Jačanje ekonomske saradnje sa Alžirom

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin primio je danas u svom Kabinetu ambasadora Alžira, Nj.E. Abdelkader Mesdua i dva alžirska privrednika Kamela Chadija, predsjednika holdinga „Proda“ i D.A. Zefizefa, direktora firme „Frigomedit“. Na sastanku je bilo reči o saradnji srspkih i alžirskih kompanija u oblasti poljoprivredne proizvodnje, kao i u prehrambenoj industriji, konzerviranju poljoprivrednih proizvoda, pre svega mesa i voća, kao i transfera znanja i tehnologije. Ministar Ugljanin je upoznao sagovornike o potpisanom Sporazumu sa Halal agencijom i proizvodnjom proizvoda po halal standardu i istakao „sada Srbija ima veliku šansu za izvoz mesa po halal standardu u islamske zemlje, i da osim opština gde žive Bošnjaci u Srbiji, koji i inače tradicionalno proizvode svoje proizvode po halal standardu, tako će sada moći da se uključe i sve druge nerazvijene opštine“.

Detaljnije
Unapređenje održivog razvoja nedovoljno razvijenih područja

Ministri u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin i Nikola Selaković, i generalni direktor Javnog preduzeća PTT saobraćaja „Srbija”, Milan Krkobabić potpisali su danas u Vladi Srbije Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji. „Uvođenje elektronskih matičnih knjiga i povezivanje sa Centralnim sistemom za elektronsku obradu u 46 nerazvijenih područja omogućiće građanima da bez obzira gde se nalaze mogu da dobiju izvod iz matične knjige. Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja će obezbediti računarsku opremu i štampače za nerazvijene opštine“ izjavio je ministar Ugljanin.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP