https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Unapređenje održivog razvoja nedovoljno razvijenih područja - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Unapređenje održivog razvoja nedovoljno razvijenih područja

Unapređenje održivog razvoja nedovoljno razvijenih područja

Unapređenje održivog razvoja nedovoljno razvijenih područja

Ministri u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin i Nikola Selaković, i generalni direktor Javnog preduzeća PTT saobraćaja „Srbija”, Milan Krkobabić potpisali su danas u Vladi Srbije Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji.

„Uvođenje elektronskih matičnih knjiga i povezivanje sa Centralnim sistemom za elektronsku obradu u 46 nerazvijenih područja omogućiće građanima da bez obzira gde se nalaze mogu da dobiju izvod iz matične knjige. Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja će obezbediti računarsku opremu i štampače za nerazvijene opštine“ izjavio je ministar Ugljanin.

Ministar Selaković je rekao da je ovo veoma važan projekat i da je do sada upisano više od deset i po miliona podataka koji su obrađeni i uvršteni u centralni registar za dokumenta za matične knjige, knjige rođenih umrlih, venčanih.

Direktor Krkobabić je rekao da da su ovo prave, životne teme i istakao „pošta je javno preduzeće i stub Srbije”. Najvaio je da će se krenuti sa realizacijom i drugih projekata, kao što su internet kutkovi u nearzvijenim opštinama.

Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji potpisan je između Ministarstva pravde i državne uprave, Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i Javnog preduzeća PTT saobraćaja „Srbija”.  Vođeni idejom promocije i unapređenja održivog razvoja nedovoljno razvijenih područja, kao i projekata od značaja za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, Sporazumom se utvrđuju principi poslovno-tehničke saradnje kojima se unapređuju kapaciteti jedinica lokalne samouprave koje pripadaju izrazito nedovoljno razvijenim jedinicama lokalne samouprave iz Četvrte grupe prema stepenu razvijenosti. Tehničkim unapređenjem ovih jedinica lokalne samouprave obezbediće se potrebni preduslovi za prevođenje svih matičnih knjiga u elektronski oblik i njihovo dostavljanje u Centralni sistem za elektronsku obradu i skladištenje podataka i čuvanje drugog primerka matičnih knjiga koji je uspostavilo Ministarstvo pravde i državne uprave.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP