https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Gradski ogranak SDA Sandžaka Novi Pazar osudjuje paljenje drzavne zastave - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Gradski ogranak SDA Sandžaka Novi Pazar osudjuje paljenje drzavne zastave

Gradski ogranak SDA  Sandžaka Novi Pazar osudjuje paljenje drzavne zastave

Gradski ogranak SDA Sandžaka Novi Pazar osudjuje paljenje drzavne zastave

Povodom nemilog incidenta koji se djesio tokom noći 20. novembra kada je sa jarbola ispred prostorija Crvenog krsta u Novopazarskom naselju Jalija zapaljena zastava Republike Srbije i time počinjen strašan zločin povrede ugleda države Srbije, Gradski ogranak SDA Sandžaka Novi Pazar izdao je saopštenje za javnost u kojem kaže:

Gradski ogranak Stranke demokratske akcije Sandžaka Novi Pazar oštro osuđuje ovaj necivilizacijski zločin paljenja državne zastave Republike Srbije. Stranka demokratske akcije Sandžaka je uvjek imala jasan stav po pitanju ovakvih djela i najoštrije osuđuje svako skrnavljenje simbola države u kojoj živimo.

Ovaj događaj ocjenjujemo kao pokušaj remećenja političke klime u Sandžaku, i to u danu kada bošnjaci slave 20. novembar – Dan Sandžaka kao simbol multinacionalnosti naroda Sandžaka, Bošnjaka, Srba i Crnogoroca, i njihovog trajnog zajedničkog opredeljenja u borbi portiv fašizma i svih drugih oblika mržnje i sukoba.

Ovakvo ponašanje udaljava sve moguće investitore iz našeg kraja, sada kada se vrše finalne pripreme za ulaganja u Sandžak. Gradski ogranak Stranke demokratske akcije Sandžaka Novi Pazar poziva sve građane Sandžaka, kao jedne multietničke sredine, da se posvete radu, redu i iznalaženju rešenja za izlazak iz ekonomske krize našeg regiona. Paljenjem zastava se ne poboljšavaju stvari, već se samo pogoršavaju.

Gradski odbor SDA Sandžaka Novi Pazar traži od nadlježnih državnih organa, policije i tužilaštva, da u najkraćem roku otkriju počinioce ovog gnusnog djela protiv ugleda države i da o tome obavjeste javnost.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP