https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Imamović: Za razvoj nerazvijenih odvojiti veća sredstva - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Imamović: Za razvoj nerazvijenih odvojiti veća sredstva

Imamović: Za razvoj nerazvijenih odvojiti veća sredstva

Imamović: Za razvoj nerazvijenih odvojiti veća sredstva

Pred nama je usvajanje Budžeta za 2013. godinu i želimo da istaknemo da je iznos od 500 miliona dinara, koji je Vlada namenila razvoju nerazvijenih područja, najblaže rečeno neozbiljan i predstavlja lošu poruku države građanima koji žive u najtežim uslovima u Srbiji, rekao je Enis Imamović, potpredsjednik SDA Sandžaka i narodni poslanik u Skupštini Srbije tokom diskusije na kojoj je obrazlagao podneti amandman na Predlog budžeta za 2013. godinu.

 “Amandman koji smo podneli je primedba koju imamo i on predstavlja našu brigu i naše ponuđeno rešenje. Smatramo da je iznos od 500 miliona dinara, koji je Vlada namenila razvoju nerazvijenih područja, najblaže rečeno neozbiljan i predstavlja lošu poruku države građanima koji žive u najtežim uslovima u Srbiji. Pored toga, sredstvima predviđenim budžetom za 2013. godinu namenjenim najsiromašnijim opštinama u kojima ne postoji nikakva proizvodnja i vlada velika nezaposlenost, gubi se svaka perspektiva i vodi se u beznađe. Ovde se radi o opštinama koje nemaju ni osnovna sredstva za izradu neophodne projektne dokumentacije, a kamoli za realizaciju esecijalnih infrastrukturnih projekata.” istakao je Imamović.

Imamo 46 opština koje su u nadležnosti Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja spadaju u četvrtu kategoriju razvijenosti, gde je nacionalni dohodak ispod 60% republičkog proseka. Od tih 46 opština, 23 opštine svrstane su u kategoriju devastiranih područja. U tim opštinama živi preko milion naših građana. Oni su najugroženija populacija u našoj zemlji. Ovim predloženim budžetom isključuje se mogućnost da Vladina Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja pomogne izradu projektne dokumentacije za projekte u nerazvijenim opštinama, a koji imaju za cilj stvaranje pozitivnog ambijenta za privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta. Na ovaj način opštinama je uskraćena mogućnost da crpe sredstva iz predpristupnih fondova EU.

 

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37