https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Sredstva za povratnike u svoja rodna mesta - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Sredstva za povratnike u svoja rodna mesta

Sredstva za povratnike u svoja rodna mesta

Sredstva za povratnike u svoja rodna mesta

Ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin potpisao je danas u Palati Srbija ugovore o bespovratnoj dodeli sredstava sa povratnicima u svoja rodna mesta u nerazvijenim opštinama.

„Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja za ovu namenu izdvojila je oko 12 miliona dinara i danas potpisujemo ugovore sa 20 povratnika koji su uspešno završili obuku, uradili biznis plan i registrovali firmu u nerazvijenoj opština u koju se vraćaju” rekao je ministar Ugljanin i dodao da ovaj program ima za cilj da kroz paket podrške za započinjanje biznisa podstakne mlade ljude da pokrenu samostalan posao u nedovoljno razvijenim područjima.

„Ovo je poduhvat koji stoji nasuprot ustaljenom mišljenju da se ljudi teško vraćaju kada završe škole i predstavljaja podršku onima koji imaju hrabrosti da samostalno počnu sopstveni biznis“ rekao je Ivica Eždenci, direktor Nacionalne agencije za regionalni razvoj.

Program podrške početnicima u biznisu koji su povratnici u svoja rodna mesta u nerazvijenim opštinama zajednički realizuju Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i Nacionalna agencija za regionalni razvoj. Paket podrške se sastoji od nefinansijske i finansijske pomoći - obuka za započinjanje samostalnog biznisa, bespovratna finansijska sredstva za započinjanje samostalnog biznisa i mentoring. Nacionalna agencija za regionalni razvoj obezbeđuje obuku za započinjanje samostalnog biznisa i mentoring, a Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja dodeljuje sredstava (pojedinačni iznos sredstava je od 200.000,00 do 1.000.000,00 dinara, u zavisnosti od stepena formalnog obrazovanja, vrsta delatnosti i ocene poslovne ideje potencijalnih korisnika).

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP