https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Stavovi Stranke - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Stavovi Stranke

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Kosovo za Sandžak

Predstavnici nevladine organizacije „Kosovo za Sandžak“ profesor Ismet Azizi i dr. Kenan Kurtagić posjetili su danas Bošnjačko nacionalno vijeće u Novom Pazaru. Profesor Azizi, predsjednik udruženja, upoznao je rukovodstvo Vijeća sa ciljevima i programima ove organizacije i naglasio da je bitan cilj da vrati pažnju javnosti na Sandžak kao jednu ekonomski najnerazvijeniju regiju na Balkanu.

Detaljnije
Konferencija u Srebrenici veliki zajednički korak na evropskom putu

Stranka demokratske akcije Sandžaka pozdravlja održavanje političko-privredne konferencije "Srebrenica 2015" kao prvi dobar i praktičan primjer prekogranične saradnje Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Detaljnije
Upoznavanje različitosti kroz različite ukuse

U Sjenici je u okviru programa „Food is great“, koji se organizuje uz podršku ambasade Velike Britanije u Beogradu, održano zajedničko predstavljanje dijela sandžačke tradicionalne kuhinje s prostora Pešteri i Sjenice i tradicionalne kuhinje Velike Britanije. 

Detaljnije
Saopštenje za javnost

Stranka demokratske akcije Sandžaka izražava zadovoljstvo održavanjem zajedničke sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije, koja je održana 04.11.2015. godine u Sarajevu. Posjeta članova Vlade Republike Srbije  najvišim državnim institucijama i državnom rukovodstvu u Bosni i Hercegovini, kao i niz bilateralnih sporazuma koji su potpisani, predstavljaju dobar korak ka jačanju povjerenja, uspostavljanju saradnje i stabilnosti, te održivosti razvoja regiona. 

Detaljnije
Svečani prijem povodom uspjeha i pobjede AK Partije

SDA Sandžaka je u čast velikog uspjeha i ubjedljive pobjede vladajuće AK Partije u Republici Turskoj, sa kojom dijeli zajedničke programske ciljeve, vrijednosti i njeguje dugogodišnju stratešku saradnju, organizovala svečani prijem. Svečanom prijemu koji se organizovao u Centrali Stranke u Novom Pazaru prisustvovao je veliki broj prijatelja, članova i rukovodstva Stranke iz svih gradova Sandžaka. „Sastali smo se da podijelimo radost povodom ubjedljive izborne pobjede AK Partije. Želja nam je da Republika Turska i turski narod nastave svoj brzi ekonomski napredak u blagodatima mira, jedinstva, pravde i razvoja nakon ove veličanstvene pobjede“ - naglasio je predsjednik Ugljanin obraćajući se okupljenima. SDA Sandžaka će svečanosti povodom pobjede AK Partije u Turskoj organizovati i u svim gradovima Sandžaka.

Detaljnije
Čestitka AK Partiji na velikom uspjehu i ubedljivoj pobjedi

Povodom velikog uspjeha i ubjedljive pobjede AK Partije na ponovljenim parlamentarnim izborima u Republici Turskoj predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin uputio je čestitku predsjedniku AK Partije i premijeru Republike Turske gospodinu Ahmet Davutoğlu. U čestitci se kaže:

Detaljnije
Tužbe zbog kleveta i širenja laži

Stranka demokratske akcije Sandžaka podnijeće tužbe protiv neodgovornih srpskih medija, novinara i državnih zvaničnika zbog zlonamjernih i tendencioznih laži koje su objavili u vezi sa govorom Predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća i SDA Sandžaka dr. Sulejmana Ugljanina.

Detaljnije
Sandžačka kuća u Briselu

U prostorijama „Bastion Tower“ u Briselu u organizaciji „Sandžačke kuće“ predstavljena je prekogranična turistička regija čiji osnov čine 23 opštine iz šest država Zapadnog Balkana na kojoj su prisustvovali predstavnici Evropskog parlamenta, Evropske komisije, diplomatskog kora, predstavnici partnerskih opština i druge zvanice.

Detaljnije
Bajramska čestitka predsjednika Stranke

Predsjednik SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin uputio je danas čestitku povodom nastupajućeg Kurban bajrama.

Detaljnije
25 godina političkog rada i organizovanja Bošnjaka

Press konferencija predsjednika SDA Sandžaka povodom obilježavanja jubileja 25 godina od osnivanja i uspješnog rada Stranke demokratske akcije Sandžaka.

Detaljnije
Saopštenje za javnost

SDA Sandzaka izražava žaljenje zbog neprijatnosti kojoj je bio izložen predsjednik srpske Vlade Aleksandar Vučić i njegovi saradnici prilikom zvanične posjete Memorijalnom centru "Potoćari" u Srebrenici.

Detaljnije
Saopštenje za javnost

Stranka demokratske akcije Sandžaka najoštrije osuđuje pisanje dopisnika lista “Večernje novosti” iz Novog Pazara, koji u svom tekstu “Obaveza – život u miru” tendenciozno i zlonamjerno na najgrublji način gazi i vrijeđa osjećanja Bošnjaka.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP