Učitavanje sajta

Stavovi Stranke

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Predsednik Ugljanin uputio čestitke liderima parlamentarnih stranaka

„Želim Vam uspeh i sreću u budućem radu. Nadam se da ćete svom snagom nastaviti da hrabro koračate putem kojim ste krenuli, u cilju stvaranja demokratske i prosperitetne Srbije.  Verujem da ćemo nastaviti uspešnu saradnju i zajedničkim snagama ubrzati put naše zemlje ka Evropskoj uniji“. S poštovanjem PREDSEDNIK dr Sulejman Ugljanin

Detaljnije
Ugljanin: "Hoćemo da Srbija bude slobodna, a ne da se građani plaše izlaska na izbore"

"Da bismo imali pravnu sigurnost, moramo da rasvetlimo političko nasilje i politička ubistva, sva nerasvetljena ubistva u zemlji, a posebno u Sandzaku", rekao je Ugljanin i naglasio da političari moraju strogo da vode računa šta drugi ljudi rade u njihovo ime.

Detaljnije
Ugljanin: Zadovoljni smo izbornim rezultatom

“Veoma sam zadovoljan izbornim rezultatom koje je SDA Sandžaka ostvarila na vanrednim parlamentarnim izborima, gdje smo izašli samostalno kao jedina bošnjačka lista i narod je to prepoznao i dao nam veliko povjerenje”-istakao je predsjednik Ugljanin. SDA Sandžaka je ostvarila u Sandžaku ubjedljivu pobjedu, na koju smo svi ponosni. Ovaj rezultat je utoliko veći ako se ima u vidu da smo u odnosu na izbore od prije dvije godine ostvarili znatno veći broj glasova. “To je samo potvrda predanog i požrtvovanog rada, koji smo moj tim i ja postigli u prethodnoj Vladi i opravdali povjerenje građana. Sa istim intenzitetom i snagom nameravamo da nastavimo dalje i opravdamo još veće povjerenje koje su nam građani u Sandžaku i drugim mjestima u Srbiji dali na ovim izborima”- rekao je Dr Sulejman Ugljanin. Predsjednik SDA Sandžaka je naglasio da će u Parlamentu Srbije sa svojim poslanicima nastaviti da delotvorno učestvuje u radu, na polju obezbjeđivanja pravne sigurnosti i evropske budućnosti. Ugljanin je dodao da očekuje da će SDA Sandžaka biti deo nove Vlade, jer je Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja ostvarila velike rezultate i da će uspešno nastaviti da radi tamo gde je stao.

Detaljnije
Veliki skup SDA Sandžaka u novopazarskom naselju Jerka

Predizborni skup SDA Sandžaka, koji je održan u restoranu 'SAZ' u Novom Pazaru, izazvao je orgomno interesovanje građana, simpatizera i članova stranke. Skupu su se obratili potpredsjednik SDA Sandžaka Enis Imamović, predsjednik gradskog odbora Stranke za Novi Pazar Alija Zumberović, Predsjednik Asocijacije mladih Edin Gudžević i predsjednik mjesnog odbora Požega Safet Bronja.

Detaljnije
Dani Sandžaka i Homolja u Beogradu

Tom prilikom on je izjavio da je ova manifestacija samo prva u nizu onih koje Kancelarija za održivi razvoj planira da organizira u velikim gradovima Srbije, kako bi na što vjerniji način upoznala građane naše zemlje sa ljepotama i zdravim proizvodima koji se proizvode u ovim oblastima.

Detaljnije
Bošnjački klub u parlamentu i nakon izbora

"Očekujemo da na izborima ujedinimo sve bošnjačke glasove u Sandžaku na jednoj izbornoj listi. Ove godine očekujemo da dobijemo bošnjački poslanički klub u Skupštini Srbije", 

Detaljnije
Predizborni skup SDA Sandžaka u Deževi

Enis Imamović je u svom obraćanju okupljenim mještanima poručio da Bošnjaci moraju shvatiti ozbiljnost predstojećih izbora i pozvao ih da u što većem broju izađu na izbore 16.marta i podrže jedinu bošnjačku opciju koja se nalazi pod rednim brojem deset.

Detaljnije
„Verujem da će istina izaći na videlo“

Veoma sam zadovoljan što se javnost konačno zainteresovala za ovaj slučaj o kome sam punih pet godina pričao na sjednicama Vlade, sa najvišim državnim rukovodstvom i zbog koga smo u Novom Pazaru održali niz mirnih protesta. SDA Sandžaka ima ključne dokaze o ovom događaju kao i izjave saučesnika i svedoka koji su javno izrazili spremnost da o svemu ovome svedoče pred sudom. Zbog jakih dokaza SDA Sandžaka je hrabro izašla u javnost sa imenima i prezimenima počinioca. Skupština stranke je 16. februara donijela odluku da se pokrene ovaj postupak pred nadlježnim državnim organima. 

Detaljnije
Održana sjednica Glavnog odbora Stranke

U skladu sa odlukom 7. Skupštine Stranke Glavni odbor je donio odluku o pokretanju postupka kod nadlježnih državnih organa protiv Rasima Ljajića, Fevzije Murića, Mirsada Đerleka i naoružanih NN lica zbog politički motivisanih ubistava i drugih zločina nad rukovodstvom SDA Sandžaka, članovima Stranke, članovima njihovih porodica i imovini Stranke.

Detaljnije
Cilj nam je da okupimo Bošnjake

“Kao što je poznato, skoro sve partije vodile su međusobne dijaloge oko sklapanja eventualnih koalicija i zajedničkih nastupa na predstojećim izborima. l mi smo vodili slične razgovore, jer je naš ključni cilj da spriječimo rasipanje bošnjačkih glasova. Radi toga smo pokušali da napravimo bošnjački blok, ali nismo imali mehanizme kakve imaju velike političke stranke i neki bošnjački politički lideri su našli interes na njihovim listama”, kaže Ugljanin za Novi magazin i dodaje: “Stranka demokratske akcije Sandžaka kao manjinska stranka samostalno izlazi na izbore sa prepoznatljivim imenom, istim ciljem i stavovima. Pokušaćemo da okupimo Bošnjake, građane, glasače, da im pružimo šansu da se oni okupe na jednoj listi”.

Detaljnije
Dosledni sebi i evropskom putu

SDA Sandžaka ocjenjuje da je položaj bošnjačkog naroda u Republici Srbiji još uvijek na niskom nivou, što je bio još jedan od razloga da pozovemo sve bošnjačke partije za formiranje bošnjačkog bloka.    

Detaljnije
Uspešni predizborni pregovori sa predstavnicima Roma, Rumuna i Goranaca

U cilju smanjenja rasipanja glasova manjinskih zajednica i kako bi uvećao šansu za dobijanje što većeg broja poslanika manjinskog kluba, lider SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin nastavlja pregovore sa svim predstavnicima manjinskih stranaka.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP