Učitavanje sajta

Vijesti

Tužbe zbog kleveta i širenja laži

Tužbe zbog kleveta i širenja laži

Stranka demokratske akcije Sandžaka podnijeće tužbe protiv neodgovornih srpskih medija, novinara i državnih zvaničnika zbog zlonamjernih i tendencioznih laži koje su objavili u vezi sa govorom Predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća i SDA Sandžaka dr. Sulejmana Ugljanina.

Dr. Ugljanin je u svojstvu Predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća, na obilježavanju svečanosti povodom 24. godine od referenduma građana o autonomiji Sandžaka jasno govorio o pravu Bošnjaka na političku egzistenciju i brži ekonomski razvoj kroz autonomiju Sandžaka u okvirima ove države na koju i oni imaju pravo.

Pojedini srpski, nacionalistički mediji su objavili lažne navode kako je predsjednik dr. Ugljanin pozvao na pravljenje „bošnjačke države“ i „države Sandžak“, što nije tačno.

Stranka demokratske akcije Sandžaka će zbog ovakvog opasnog izvještavanja, izvlačenja iz konteksta, objavljivanja i širenja tih izmišljotina na štetu SDA Sandžaka, pokrenuti krivične postupke za klevetu kao i za izazivanje vjerske, nacionalne i rasne mržnje.

Video snimak i transkript govora predsjednika dr. Sulejmana Ugljanina će biti osnov za pokretanje postupka protiv svih onih koji su učestvovali u ovom širenju laži.

Ova orkestrirana medijska hajka koja je zasnovana na lažima i zamjeni teza ima za cilj da demorališe Bošnjake, kao jedan manjinski narod, i izbaci ih iz političkog života Srbije. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP